AŞURE GÜNÜ TARİHİ: 2023 Aşure Günü ne zaman? Muharrem'in 10. günü hangi güne denk geliyor?

Aşure günü yaklaşıyor. Hicri takvimin ilk ayı olan Muharrem ayına 19 Temmuz'da girmişti. Muharrem'in 10. günü ise Aşure Günü olarak idrak ediliyor. İslam aleminde birçok önemli olayın gerçekleştiği Aşure Günü tarihi merak ediliyor. Peki, Aşure Günü ne zaman? Muharrem'in 10. günü hangi güne denk geliyor?

Abone ol

Aşure Gününe çok az bir zaman kaldı. Hürmet edilen anlamına gelen Muharrem ayının onuncu günü Aşure Günü idrak edilecek. Bu özel günde aşureler yapılacak ve komşulara dağıtılacak. Bolluk, bereket ve paylaşmanın simgesi olan Aşure Günü'ne kaç gün kaldı merak ediliyor. Peki, Aşure Günü ne zaman kutlanacak? Muharrem'in 10. günü ne zaman? İşte 2023 Aşure günü tarihi...

AŞURE GÜNÜ NE ZAMAN?

Hicri takvimin ilk ayı olan Muharrem ayı, Peygamber Efendimiz tarafından Şehrullah (Allah'ın ayı) olarak tanımlanmış. 19 Temmuz'da başlayan Muharrem ayının onuncu günü idrak edilecek Aşure Günü, 28 Temmuz Cuma gününe denk geliyor.

AŞURE GÜNÜ MEYDANA GELEN OLAYLAR

* Hazreti Adem’in tevbesinin kabul edilmesi

* Hazreti Musa’nın Firavunun elinden Kızıldeniz'in ikiye yarılarak kurtulması , firavunun ve askerlerinin denizde boğulması.

* Hazreti Yusuf’un kuyudan kurtulması.

* Hazreti Yakub’un Hazreti Yusuf'a kavuşması (Hz. Yakub'un gözlerinin açılması).

* Hazreti Nuh’un tufandan kurtulması ve gemisinin Cudi dağına oturması.

* Hazreti Yunus'un balığın karnından kurtulması.

* Hazreti İdris'in tevbesinin kabul edilmesi.

* Hazreti Eyyub'un hastalıktan kurtulup şifa bulması.

* Hazreti İbrahim'in ateşten kurtulması.

* Hazreti Süleyman'a mülkün verilmesi.

* Hazreti Hüseyin'in şehit edilmesi.

Milyonlar boğularak can verdi! Yaşam Bakımevinde yangın paniği! Yaşam Vahşi kedinin kaçırdığı 15 günlük bebek öldü Yaşam Aşure Günü yaklaşıyor! İşte pratik, kolay tam ölçülü aşure tarifi Yaşam