Aşure Günü ne zaman? 2023 Aşure Günü ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor?

Aşure Günü, hicri takvimin ilk ayı olan Muharrem ayında kutlanıyor. Birçok önemli olayın gerçekleştiği bu özel gün için Peygamberimiz de hadislerinde çokça yer vermiştir. Aşure Günü oruç tutacaklar 2023 Aşure Günü ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor araştırıyor.

Abone ol

Hicri takvimin ilk ayı olan Muharrem ayı yaklaşıyor. Hicri yılbaşının da kutlanacağı bu ayın onuncu günü ise Aşure Günü eda edilecek. Peygamberimizin "Ramazan'dan sonraki en faziletli oruç Muharrem ayında tutulan oruçtur." sözüne binaen vatandaşlar Aşure Günü ne zaman sorgulamaya başladı. İşte Diyanete göre 2023 Aşure Günü tarihi...

AŞURE GÜNÜ NE ZAMAN?

Aşure Günü, Muharrem ayının 10. günü idrak edilecek. 2023'de Aşure Günü 28 Temmuz Cuma gününe denk geliyor.

AŞURE GÜNÜ NE ZAMAN BAŞLAR VE BİTER?

Aşure günü orucu için Peygamberimiz “Aşure orucunu tutun; ancak bir gün ön­ce veya bir gün sonra da tutmak suretiyle Yahudilere mu­halefet edin!” buyurmuştur. Bu sözü ile öncesinde veya sonrasında da tutmak isteyen vatandaşlar, Aşure Günü ne zaman başlıyor ve ne zaman bitiyor? araştırıyor. Aşure Günü 28 Temmuz Cuma gününe denk geliyor. Hadis-i şerif'e göre 27 Temmuz Perşembe veya 29 Temmuz Cumartesi günleri de oruç tutmak gerekir.

MUHARREM AYININ FAZİLETİ VE 10 MUHARREM’DE ORUÇ TUTMANIN HÜKMÜ NEDİR?

“Muharrem” hürmet edilen anlamındadır. Bu ay, Hz. Peygamber (s.a.s.) tarafından Allah’ın ayı diye nitelendirilmiştir. (Müslim, Sıyâm, 202; Ebû Dâvûd, Savm 55; Tirmizî, Savm, 40) Bu niteleme Muharrem ayının faziletine, ilahî feyz ve bereketinin bolluğuna işarettir.

Resulullah (s.a.s.) bir hadisinde şöyle buyurmuştur: “Ramazan’dan sonra en faziletli oruç, Allah’ın ayı olan Muharrem’de tutulan oruçtur. Farz namazlardan sonra en faziletli namaz da gece namazıdır.” (Müslim, Sıyâm, 202-203; Ebû Dâvûd, Savm, 55; Tirmizî, Savm, 40)

Muharrem’in onuncu günü Aşure günüdür. Bu gün oruç tutmak da bazı âlimlere göre sünnettir. (Serahsî, el-Mebsût, III, 92) Zira Resulullah (s.a.s.), Aşûre gününde oruç tutmuş ve bunu Müslümanlara tavsiye etmiştir.

Meclis ne zaman tatile girecek, ne zaman kapanacak? Yaşam Leopar, kaplumbağalar çiftleşsin diye avlanmayı yarıda kesti Yaşam Kamyon kasasında mahsur kalan sürücü kamerada Yaşam Sakarya'da kirlilik ve dalgalar sebebiyle denize girmek yasaklandı Yaşam