2023 Kasım askerlik yerleri açıklandı mı, ne zaman belli olur? Kasım celbi sorgulama nasıl yapılır?

Kasım askerlik yerleri açıklaması için gözler MSB'de. Asker adayları, 31 Ağustos tarihine kadar kasım celp tercihlerini yaptılar. Askerlik görevini yerine getirmek isteyenler, 2023 Kasım askerlik yerleri ne zaman açıklanacak merak ediyor. Peki, kasım celbi açıklandı mı, askerlik yerleri nasıl öğrenilir? İşte askerlik yerleri sorgulama...

Abone ol

Askerlik yerleri öğrenme ekranı, kasım celbi için başvuran asker adaylarının gündeminde. Kasım celbi için tercihler, 31 Ağustos 2023 tarihine kadar yapılmıştı. Milli Savunma Bakanlığı, kasım celbi için seçim ve sınıflandırma sonuçları ilan tarihini paylaşmıştı. Peki, 2023 Kasım askerlik yerleri ne zaman açıklanacak? Askerlik yerleri sorgulama nasıl yapılır?

KASIM 2023 ASKERLİK YERLERİ NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Milli Savunma Bakanlığı, Seçim ve sınıflandırma sonuçları 27 Ekim 2023 tarihinde e-Devlet üzerinden yükümlülere duyurulacağını açıkladı.

SEVK TARİHLERİ NE ZAMAN?

MSB tarafından askerlik seçim ve sınıflandırma sonuçları ilanı sonrasında sevk tarihleri şu şekilde;

Yedek Subay/Astsubay Adayları ile Er (1’inci Grup): 09 Kasım 2023
Er (2’nci Grup): 07 Aralık 2023
Er (3’üncü Grup): 11 Ocak 2024

Yükümlüler sevk belgesini sevk tarihinin 10 gün öncesinden itibaren e-Devletten veya askerlik şubesinden alabilecektir.

ASKERLİK YERLERİ SORGULAMA NASIL YAPILIR?

Askerlik yerleri sorgulama işlemi e-devlet üzerinden yapılıyor. TC kimlik numarası ve şifreniz ile e-devlet girişi yaptıktan sonra aşağıdaki bağlantıdan askerlik yerleri sorgulama yapılabilir.

ASKERLİK YERİ ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Yunus balıkları Maltepe sahilinde görüldü Yaşam KYK yurdunda asansör faciası! 1 öğrenci hayatını kaybetti Yaşam Düzce'de 8 kişi mantardan zehirlendi Yaşam Bir çocuğun beslenme çantası gündem oldu Yaşam