Askerlik yerleri ne zaman açıklanacak? Ağustos 2024 askerlik sınıflandırma sonuç ve sevk tarihi belli mi?

Askerlik yerleri, ağustos ayında askere gideceklerin gündeminde yer alıyor. Milli Savunma Bakanlığı Askeralma Genel Müdürlüğü, 2024 Ağustos sevk tarihlerini ve askerlik yerleri sonuç tarihini açıkladı. Peki, askerlik yerleri ne zaman açıklanacak?

Abone ol

Ağustos ayı askerlik sınıflandırma sonuç tarihi yaklaşıyor. Ağustos 2024 sınıflandırma döneminde silahaltına alınmak isteyen yükümlülerin, 31 Mayıs 2024 (dâhil) tarihine kadar yoklama ve askerlik hizmet tercihi ile celp tercihini yapmıştı. Peki, askerlik yerleri ne zaman açıklanacak, nereden öğrenilecek?

ASKERLİK SONUÇLARI NE ZAMAN, NEREDEN AÇIKLANACAK?

Askerlik seçim ve sınıflandırma sonuçları, 02 Ağustos 2024 tarihinde e-Devlet üzerinden yükümlülere duyurulacak. Yükümlüler sevk belgesini sevk tarihinin 10 gün öncesinden itibaren e-Devletten veya askerlik şubesinden alabilecektir.

ASKERLİK SEVK TARİHLERİ

Yedek Subay/Astsubay Adayları ile Er (1’inci Grup) 22 Ağustos 2024
Er (2’nci Grup) 19 Eylül 2024
Er (3’üncü Grup) 17 Ekim 2024

YOL PARASI NEREDEN ALINIR?

Yükümlülere, Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sisteminde bulunan adresi ile eğitim birliği arası esas alınarak yol ve iaşe bedeli ödenecektir. Yükümlüler kendilerine yapılan ödemeleri kimlik belgeleri ile PTT şubelerinden veya PTT kartı ile PttMatiklerden alabileceklerdir.

Polis Meslek Yüksek Okulu'na 2 bin 500 öğrenci alımı yapılacak! İşte başvuru şartları ve tarihleri Yaşam Barajlarda doluluk oranı düşmeye devam ediyor! Yaşam Sıcaklıklar düşüyor, yağışlı hava geliyor! İşte günün hava tahmin raporu Yaşam MasterChef 10. yarışmacı kim oldu, dün kim kazandı? Yaşam