Askeri sınıflandırma ne zaman belli olur 2024? Askeri sınıflandırma sonuçları nasıl öğrenilir?

Askeri sınıflandırma sonuçları, vatani görevini yapmak için başvuran vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Şubat ayında silah altına alınacak yedek subay, astsubay adayları ile askerlik yerleri için bekleyiş sürüyor. Peki, 2024 askeri sınıflandırma sonuçları ne zaman belli olacak?

Abone ol

Yedek subay, astsubay adayları, erbaş ve erlerin celp tarihleri Milli Savunma Bakanlığı (MSB) Askeralma Genel Müdürlüğü'nün resmi web sitesi üzerinden duyuruldu. 2024'te askere gitmek için başvuranlar, sınıflandırma ve sevk işlemleri, hizmet tercihi ilgili sonuçlar yakında belli olacak.

ASKERİ SINIFLANDIRMA SONUÇLARI NE ZAMAN BELLİ OLUR?

Milli Savunma Bakanlığı Askeralma Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre askeri sınıflandırma sonuçları 1 Şubat 2024'te belli olacak.

ASKERİ SINIFLANDIRMA SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

Askeri sınıflandırma sonuçları, e-devlet üzerinden yükümlülere duyurulacak. Yükümlüler sevk belgesini sevk tarihinin 10 gün öncesinden itibaren e-Devletten veya askerlik şubesinden alabilecektir.

MSB SEVK TARİHLERİ

Yedek subay/astsubay adayları ile erlerin sevk tarihleri aşağıdaki tablodadır.

Yedek Subay/Astsubay Adayları ile Er (1’inci Grup) 08 Şubat 2024

Er (2’nci Grup) 07 Mart 2024

Er (3’üncü Grup) 18 Nisan 2024

Yeni yılda yedi gün izinle kırk gün tatil yapılabilecek! Yaşam Korhan Berzeg'in 74 gün sonra ortaya çıkan köpeğü Tina'daki değişiklik gözden kaçmadı Yaşam Kültür ve Turizm Bakanlığı 1500 personel alımı başvuruları başladı mı, başvuru şartları nedir? Yaşam Üç aylar ne zaman başlıyor, ayın kaçında? Diyanet dini günler takvimi Yaşam