Anneler günü ne zaman, bu pazar mı?

Anneler Günü tarihi yaklaşıyor. Senede bir gün mayıs ayında en değerlimiz olan annelerimize özel bir gün kutluyoruz. Onların özverilerini, fedakarlıklarını onurlandırmak için kutlanan Anneler Günü bu pazar mı kutlanacak, Anneler Günü ne zaman, mayısın kaçında merak ediliyor. İşte 2023 Anneler Günü tarihine dair detaylar...

Abone ol

Anneler Günü, annelere duyulan sevgi ve takdirin ifade edildiği özel bir gün olarak tüm dünyada kutlanmaktadır. Ülkemizde Anneler Günü, mayıs ayının ikinci pazarı kutlanıyor. Anneler Günü, onlara özel olduklarını hissettirmek için kutlanıyor. Bu özel gün için hazırlıklar yapılırken Anneler Günü ne zaman, mayısın kaçında sorgulanıyor.

ANNELER GÜNÜ NE ZAMAN, BU PAZAR MI?

Dünya genelinde değişik günlerde kutlanan Anneler Günü, ülkemizde mayısın ikinci pazarında kutlanıyor. Bu nedenle Anneler Günü, 2023 yılında mayısın ikinci pazarı olan 14 Mayıs Pazar günü kutlanacak.

ANNELER GÜNÜ NASIL ORTAYA ÇIKTI?

Anneler Günü geleneğinin Yunan mitolojisindeki pek çok tanrı ve tanrıçanın annesi kabul edilen Rhea onuruna verilen ilkbahar festivali ile başladığı söylenir. Antik Romalılar da ise ana tanrıça Kibele için ilkbahar festivalleri yaparmış.

Yakın zamanda kutlanmaya başlaması ise 1908'te ABD'de Anna Jarvis adında bir kadın, annesinin ölümünden sonra anma töreni düzenliyor. Sonrasında annelerin özveri ve fedakarlıklarını onurlandırmak için Anneler Günü fikrini destekledi. 1914 yılında Amerikan Başkanı Woodrow Wilson, Anneler Günü’nün resmi olarak kutlanacağını duyurdu. Bu olay devamında küresel olarak yayıldı ve Anneler Günü kutlanmaya başlandı.

Zamanla Anneler Günü kutlaması ticari bir olaya dönüştü ve kampanyalarla desteklenmeye başlandı.

Naci Görür'den seçmenlere sitem dolu sözler Gündem Kurban Bayramı ne zaman, kaç gün kaldı, bayram tatili kaç gün? Yaşam TOGG ve Deriner Barajı buluştu Yaşam Seçmen kağıdı ne zaman gelir, seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Yaşam