AK Parti Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Alinur Aktaş kimdir?

Alinur Aktaş, AK Parti'nin Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı adayı oldu. 2017'de belediye meclis kararıyla geldiği Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığını 2019 seçimlerinde kazanan Alinur Aktaş, 31 Mart'ta yeniden seçilebilmek için yarışacak. Peki, Alinur Aktaş kimdir, kaç yaşında, aslen nereli?

Abone ol

AK Parti, 31 Mart yerel seçiminde Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olarak Alinur Aktaş'ı gösterdi. Aktaş, üç dönem İnegöl Belediye Başkanı görevini yapmış, 2019 seçimlerinde Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmişti. Peki, Alinur Aktaş kimdir, kaç yaşında, nereli? İşte Alinur Aktaş'ın hayatı ve kariyeri...

ALİNUR AKTAŞ KİMDİR?

Alinur Aktaş, 25 Ekim 1970 İnegöl'de doğdu. İlk, orta ve lise öğreniminin ardından Bursa Uludağ Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi’nden mezun olmuştur. Yüksek lisansını Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Kamu Yönetimi Ana Bilim Dalı’nda yapan Aktaş, Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavir’dir.

Mobilya sektöründe uzun yıllar üst düzey yöneticilik yaptıktan sonra ortakları ile birlikte kurduğu mobilya firmasıyla ticari hayata atılmıştır. Aktif ticaretine inşaat-yapı malzemeleri alanında faaliyet gösteren şirketinde devam etmektedir.

2002 yılında AK Parti Kurucu Yönetim Kurulu Üyesi olarak siyasi hayatı başlamış, ardından 2004 yılındaki yerel seçimlerde İnegöl Belediye Başkanı seçilmiştir. Ekonomi, ticaret, turizm, sanayi, eğitim, spor, alt ve üst yapı çalışmalarındaki vizyon projeleri ve marka şehir hedefiyle 3 dönem boyunca Belediye Başkanlığı görevini başarıyla sürdüren Aktaş, farklı alanlarda yaptığı projelerle birçok kez ‘Yılın Belediye Başkanı’ seçilmiştir.

02 Kasım 2017 tarihinde Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi’nde yapılan olağanüstü oturumda Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na getirilmiş, 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmiştir. Alinur Aktaş aynı zamanda Bursa Turizm Tanıtma Birliği ve Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği Başkanı’dır.

İngilizce ve Arapça bilen Aktaş, evli ve 2 çocuk babasıdır.

İlk cemre ne zaman düşecek? 2024 cemre düşme tarihleri nedir? Yaşam AYM'den "nonoş" ve "noniş" kararı Yaşam Oruç ne zaman 2024? Ramazanın başlamasına ne kadar kaldı? Yaşam 10 yıl şoförlük yaptığı adliyede 3 yıldır avukat Yaşam