Aile Destek Programı uzatıldı mı? 2023 Aile Destek Yardımı başvuruları ne zaman başlayacak?

Aile Destek Programı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından uygulamaya sokuldu. Bir senelik olarak başlatılan program temmuz ayında sona erecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklaması ile "Aile Destek Programı bitti mi, uzatılacak mı?" sorusu cevaplanmış oldu.

Abone ol

Aile Destek Programı, ihtiyaç sahibi ailelere belirli miktarda yardımı içeriyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca yürütülen program için kritik açıklamayı Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptı. Peki, Aile Destek Programı uzatıldı mı? Aile Destek Programı başvuruları ne zaman başlıyor?

AİLE DESTEK PROGRAMI UZATILDI MI?

Dün yapılan Kabine Toplantısı sonrasında konuya dair Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklama yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, devlet olarak ihtiyaç sahiplerinin her daim yanında olduklarına dikkati çekerek, 2002'de başlattıkları Türkiye Aile Destek Programı'ndan şimdiye kadar 3,7 milyon kişinin yararlandığını bildirdi. Erdoğan, "Program kapsamında şimdiye kadar ailelerimize toplam 35 milyar liralık destek ödemesinde bulunduk. Türkiye Aile Destek Programı'nı bu sene de devam ettirme kararı aldık. Aldığımız kararların milletimize tekrar hayırlı olmasını diliyorum." dedi.

2023 AİLE DESTEK PROGRAMI BAŞVURUSU NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Aile Destek Programı başvurusu e-devlet üzerinden yapılıyor. Program, en fazla 12 aylık destek sağlıyor. Bu destek, ailede kişi başına düşen gelir tutarına göre değişiyor. Yeni dönemin ne zaman başlayacağı, başvuruların ne zaman yapılacağına dair henüz resmi açıklama yok. Başvuru tarihi açıklandığı vakit haberimiz güncellenecek.

BAŞVURU KOŞULLARI NEDİR?

Başvuran kişinin;

Türk vatandaşı olmaması,
Mavi Kart sahibi olması,
Yerleşim adresinin yurt dışında olması,
18 yaşından küçük olması,
Hanesinde memur, noter veya muhtar olarak çalışan ya da yurtdışında çalışan, yurtdışı borçlanan yahut özel sandıklar kapsamında olan kişi ya da kişilerin bulunması,
durumlarında başvurular değerlendirmeye alınamayacaktır.

Patlayan su borusunun altında arabalarını yıkadılar Yaşam Nefesi tükenen horoz öterken bayıldı Yaşam Ala Tokel kimdir? Sosyal medya fenomeni Ala Tokel hakkındaki bilgiler Yaşam Muharrem ayı ne zaman? 2023 Aşure günü hangi güne denk geliyor? Yaşam