AFAD peş peşe uyardı! 12 ile sarı kodlu uyarı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 12 il için 'sarı kodlu' uyarıda bulundu. Buna göre, yarın Türkiye'nin güney ve doğu bölgelerinde kuvvetli yağış ve toz taşınımı olacak. İşte o bölgeler...

Abone ol

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yurdun güney ve doğusunda kuvvetli yağış sebebiyle 'sarı kodlu' uyarıda bulundu. 

YER YER SAĞANAKLAR

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, bu gece saatlerinden sonra Adana, Mersin, Osmaniye, Hatay, Gaziantep, yarın sabah saatlerinden itibaren ise Kahramanmaraş çevreleri ile Kayseri'nin güney ve doğusunda kuvvetli, Adana'nın doğu ilçeleri ile Hatay kıyılarında yer yer çok kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak etkili olacak.

TOZ TAŞIMI BEKLENİYOR

Yağış nedeniyle sel, su baskını, ulaşımda aksamalar, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

Ayrıca, bu gece saatlerinden sonra Doğu Akdeniz'in doğusu ile Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu'nun batısında toz taşınımı bekleniyor. Bu nedenle, görüş mesafesin düşmesi, hava kalitesinde azalma gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması istendi.

"SARI KODLU" UYARI

Kuvvetli yağış beklenen Mersin, Kayseri, yağış ve toz taşınımı beklenen Adana, Gaziantep, Hatay, Malatya, Kahramanmaraş, Osmaniye ile toz taşınımı beklenen Adıyaman, Elazığ ve Şanlıurfa için "sarı" kodlu" uyarıda bulunuldu.

AFAD'DAN PAYLAŞIM

Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanlığı'nın, sosyal medya platformu X'ten yaptığı uyarıda da şunları kaydedildi:

"Meteoroloji'den alınan son bilgilere ve yapılan değerlendirmelere göre; Bu gece saatlerinden sonra Adana, Mersin, Osmaniye, Hatay ve Gaziantep’te kuvvetli; Yarın (15.10.2023) sabah saatlerinden itibaren Malatya, Kahramanmaraş çevreleri ile Kayseri’nin güney ve doğusunda kuvvetli, Adana’nın doğu ilçeleri ile Hatay kıyılarında yer yer çok kuvvetli; sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor."
Bursa'da yangın! 44 hayvan yanarak telef oldu Yaşam "Deprem konutları önümüzdeki aydan itibaren teslim edilecek" Gündem Haberet de ödülünü aldı! Yaşam 30 yıldır çini sanatını yaşatıyor... Yaşam