Afetzede barınma desteği nedir, kimlere verilir, nasıl başvurulur?

AFAD depremzede barınma desteği başvuru ekranı açıldı. Kahramanmaraş depreminden etkilenen illerde hasar tespit çalışmaları devam ediyor. Hasar tespitleri sonrasında ev sahibi ya da kiracı olan, afetzede barınma desteği başvuru yapabilecek. Peki, AFAD Afetzede barınma desteği başvurusu nasıl yapılır?

Abone ol

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), afetzede barınma desteği başvurusu hakkında açıklama yaptı. Sosyal medya üzerinden yapılan açıklama ile afetzede barınma desteği nedir, kimlere verilir, nereden, nasıl başvurulur sorularına cevap verilmiş oldu. İşte AFAD afetzede barınma desteği başvuru ekranı...

AFETZEDE BARINMA DESTEĞİ NEDİR?

AFAD tarafından açıklamaya göre; Afetzedelere taşınma, geçici barınma ve temel ihtiyaçlarını gidermek üzere afetler sonrasında AFAD tarafından nakdi olarak karşılıksız barınma desteğidir.

AFETZEDE BARINMA DESTEĞİ BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYINIZ

AFETZEDE BARINMA DESTEĞİ KİMLERE VERİLİYOR?

Hasar gören konutta oturduğu tespit edilen afetzedelere, barınma desteği yapılmaktadır. Kimlik paylaşım sistemindeki kayıtların uyuşmaması halinde afetzedenin ikametgahı teyit edildikten sonra ödemeler yapılacaktır.

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yapılacak hasar tespit işlemleri tamamlandıkça ödemeler yapılacaktır. Yardım desteği, evi hasar almış her vatandaşa TC kimlik numarası üzerinden Ziraat Bankasına yatırılacaktır.

BARINMA DESTEĞİ NEREYE YATIYOR?

Afetzedenin hesap açmasına gerek kalmaksızın her ilde bulunan Ziraat Bankası şubelerinden barınma desteği alabilecektir. Yardım desteği, Ziraat Bankasında hesabı bulunanların kendi hesabına, hesabı olmayanların ise TC kimlik numaralarına yatırılacaktır.

KONTRATI OLMAYAN KİRACILARA YARDIM NASIL YAPILACAK?

Afetzedenin kimlik paylaşım sisteminde ikametgahı sorgulandıktan sonra Tapu Kadastro Bilgi Sisteminden (TAKBİS) yapılacak inceleme neticesinde ev sahibi olmadığı tespit edilenler kiracı olarak kabul edileceğinden barınma desteğinden faydalanabilecektir.

Afetzedenin hasar tespitine yapacağı itiraz sonrasında Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı teknik ekiplerince yapılacak tespit sonucuna göre ödeme yapılacaktır.

TAŞINMA YARDIMI YAPILACAK MI?

Afetzedelerin, ikamet adreslerinin bulunduğu il valiliklerince kimlik paylaşım sistemi ve tapu sorgulamaları yapıldıktan sonra konutları deprem afeti nedeniyle Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı teknik ekiplerince yıkık, acil yıktırılacak, ağır hasarlı ve orta hasarlı olarak tespit edilen afetzede ailelere 15.000-TL taşınma yardımı yapılacaktır.

KİRA YARDIMI YAPILACAK MI?

Afetzedelerin, ikamet adreslerinin bulunduğu il valiliklerince kimlik paylaşım sistemi ve tapu sorgulamaları yapıldıktan sonra konutları deprem afeti nedeniyle Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı teknik ekiplerince yıkık, acil yıktırılacak, ağır hasarlı ve orta hasarlı olarak tespit edilen afetzede ailelere 12 ay boyunca; ev sahibi olanlara aylık 5.000-TL olmak üzere toplam 60.000-TL, kiracı olanlara ise aylık 2.000-TL olmak üzere toplam 24.000-TL kira yardımı yapılacaktır.

18 Şubat deprem bölgesi hava durumu Yaşam En son ne zaman, nerede, kaç şiddetinde deprem oldu? Yaşam "Evlerimizi müteahhitler değil TOKİ yapsın" Yaşam TBB enkaz radarı uygulaması nedir, ne işe yarar, nasıl indirilir? Yaşam