Adres değişikliği nasıl yapılır? Yerel seçim için adres değişikliği son gün ne zaman?

YSK, adres değişikliği için vatandaşları uyardı. Yerel seçim 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak. YSK, seçmen listelerini Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünden alacak. Peki, yerel seçim için adres değişikliği son gün ne zaman? Adres değişikliği nasıl yapılır?

Abone ol

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 31 Mart 2024'te yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimi öncesinde adres değişikliği son tarihini açıkladı. Vatandaşların, oy verme günü oy kullanmak istedikleri yer için adres değişikliğini yapması gerekiyor. Peki, adres değişikliği nasıl yapılır? Yerel seçim için adres değişikliği son günü ne zaman?

YEREL SEÇİM İÇİN ADRES DEĞİŞİKLİĞİ SON GÜNÜ NE ZAMAN?

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 31 Mart 2024'te yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimi için 1 Ekim itibarıyla seçmen listelerini Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünden alacak.

Bu nedenle seçmenlerin oy verme günü bulunacakları yerde oy kullanabilmek için adres değişikliklerini 1 Ekim'e kadar yapması gerekiyor.

Ancak YSK, 6 Şubat'ta yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenenler için kolaylık sağlayacak. Bu durumdaki seçmenlerin daha rahat oy kullanabilmesi için Milletvekili Genel Seçimi'ndeki gibi yeni tedbirler alınacak, deprem bölgesindeki seçmenlerin rahatça adres taşıma işlemlerini gerçekleştirmesi sağlanacak.

ADRES DEĞİŞİKLİĞİ NASIL YAPILIR?

İkametgah değişikliği; 2 farklı şekilde yapılabiliyor.

Kişiler, Nüfus Müdürlükleri şubelerine giderek, değişiklik beyanlarına iletebiliyorlar.

Ya da online platformda yani e-devlet üzerinden adres değişikliği bildiriminde bulunabiliyorlar.

E-devlet platformu üzerinden adres değişikliği bildiriminde bulunmak için yapmanız gerekenleri aşağıdaki şekilde özetleyebiliriz:

  • İlk olarak https://www.turkiye.gov.tr/adres-degisikligi-bildirimi linkine tıklayın.
  • Ardından TC kimlik no ve e-devlet şifre bilgileriniz ile sisteme giriş yapın.
  • Adres değişiklik bildirimi sırasında ‘ Sadece kendim için adres bildiriminde bulunacağım’ ya da ‘ Kendim ve aynı konutu paylaştığım aile fertleri için adres bildiriminde bulunacağım’ seçeneğini işaretleyin.
  • Taşınma tarihinizi mutlaka doldurun.
  • İl, ilçe, mahalle vb. tüm yerleşim yeri adres bilgilerini eksiksiz bir şekilde doldurun.
  • Bildirim yöntemlerinden birini(e-imza, mobil imza, SMS ile doğrulama) tercih edin.
  • İşlemi onaylamanız halinde bildiriminizi tamamlayabilirsiniz.
Sosyal medya 3 göğüslü kadını konuşuyor! Spor salonunda böyle görüntülendi Yaşam Aracını park edemedi, arkadaki aracın üstüne çıktı! O anlar kamerada... Yaşam Borunun içinden 15 metrelik ağaç kökü çıktı Yaşam Taksiciler engelli TAG kullanıcısını korkuttu Yaşam