90 yıllık gelin tacına paha biçildi

Bolu'nun Mudurnu ilçesindeki Hacımusalar köyünde kadınların el emeği ürünlerini sergilediği programa 90 yıllık gelin tacı damga vurdu. Sandıktan çıkan iğne oyası gelin tacı 30 bin TL'den satışa sunuldu.

Abone ol

Mudurnu Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nün Musalar köyünde açtığı takı tasarım ve iğne oyası kursunda kadınlar, unutulmaya yüz tutmuş geleneği öğrenme ve yaşatma imkanı buldu. Kursun sona ermesiyle kadınların el emeği ürünleri ise yıl sonu sergisinde görücüye çıktı.

Kursta kadınların restore ettiği 90 yıllık iğne oyası gelin tacı da programda sergilendi. 30 bin TL'den satışa sunulan 90 yıllık taç ilgi gördü.

Diğer iğne oyası taçlar da 2 bin TL ile 5 bin TL arasında değişen fiyatlarla vatandaşların beğenisine sunuldu.

Programda Kaymakam Kalaycıoğlu, 90 yıllık gelin tacını ve diğer ürünleri inceleyerek, kurs öğreticisi Tuğba Kahvecioğlu'ndan bilgi aldı.

Muhtar Kamil Murat Özkan, "Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünün köyümüzde açtığı iğne oyası ve takı tasarım kursuna kadınlarımız yoğun ilgi gösterdi. 6 aylık sürede el becerilerini geliştirdiler" dedi.

Rüyada Kedinin Konuşması Ne Demek? Yaşam Rüyada Babaannenin Öldüğünü Görmek Nedir? Yaşam Rüyada Baba Tarafından Akraba Görmek Ne Demek? Yaşam Rüyada Voleybol Oynamak Neye İşarettir? Yaşam