61. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali Başladı

Antalya'da 61. Altın Portakal Film Festivali, kırmızı halı geçişiyle muhteşem bir açılış yaptı.

Abone ol

61. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali, görkemli bir kırmızı halı geçişi ile kapılarını açtı. Sinema ve televizyon dünyasından pek çok ünlü, Cam Piramit Fuar ve Kongre Merkezi önünde yürüyerek gazetecilere poz verdi.

Ünlü İsimler Kutladı

Oyuncu Menderes Samancılar, bu festivalin sinemanın kalbi olduğunu vurgulayarak, "Herkesin görevi festivali sonsuza kadar yaşatmak, biz sanatçılar onun yanında olmalıyız" dedi. Ayrıca festivalin Antalyalılar ile birlikte yaşatılması gerektiğini belirtirken, sinema ile olan bağlarının hiçbir zaman kopmayacağını ifade etti.

Oyuncu Mustafa Alabora, festivallerin sinemanın gelişmesine katkı sağladığını söyledi. Mehmet Aslantuğ ise, geleneksel ve yarım yüzyılı aşan az sayıdaki festivalden birinin hayatta kalmasının zorluğuna dikkat çekti.

Jüri Başkanı Ferzan Özpetek’in Düşünceleri

Festivalin jüri başkanı Ferzan Özpetek, festivalde bulunmanın mutluluğunu dile getirerek, "Umarım buradan yeni yönetmenler ve yeni yüzler çıkar" dedi. Jüri üyesi İlker Kaleli ise festivalin heyecan verici bir seçkiye sahip olduğunu vurguladı. Sanatın baskı kabul etmediğini belirten Kaleli, bu yılki festivalin baskıdan uzak, özgür bir ortamda gerçekleştirileceğini dile getirdi.

Genç Yetenekler ve Beklentiler

Oyuncu Tuba Büyüküstün, Türkiye’nin en önemli film festivallerinin başında yer aldığı için mutlu olduğunu belirtti. Festivalde "Başarı Ödülü" alacak olan Aras Bulut İynemli, festivalin çok heyecan verici geçeceğine inandığını aktarırken, yeni dizisine dair olumlu geri dönüşler aldığını ifade etti.

Kırmızı halı seremonisinin ardından açılış töreni büyük bir coşkuyla devam etti.

61. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin açılış töreni, kırmızı halı geçişiyle başladı. Sinema oyuncusu Perihan Savaş da törene katıldı.

Pala Dayı bıyıklarını kesilmesi için teklif edilen 4 bin euro teklifi elinin tersiyle geri çevirdi Yaşam İzmir Körfezi eylem planı yarın açıklanacak Yaşam İstanbul'da yol çöktü Yaşam İzmir'de orman yangını! Yaşam