54 Yılda 5.200 Kasetlik Nostaljik Koleksiyon: İzzet Batmaz

Atletizm antrenörü İzzet Batmaz, 54 yılda oluşturduğu 5.200 kasetle müziğe olan tutkusunu gözler önüne seriyor.

Abone ol

Van'ın Erciş ilçesinde yaşayan 69 yaşındaki İzzet Batmaz, 1970 yılından beri müzik tutkusu ile dikkat çekiyor. 54 yıllık çabası sonucu 5.200 kasetlik bir koleksiyon oluşturan Batmaz, bu kasetlere özenle bakıyor ve seri numaralar veriyor.

Koleksiyonun Büyüklüğü ve Anlamı

Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü'nde atletizm milli takım antrenörü olarak görev yapan Batmaz, bu müzik hazinesini oluşturmak için kaset alma yolculukları yaptı. Kasetleri biriktirmeye 15 yaşında başlayan Batmaz, farklı sanatçılara ait tüm albümleri koleksiyonunda bulunduruyor. Bu kasetleri düzenli bir şekilde kaydetmesi, aradığında istediği kaseti kolayca bulmasını sağlıyor.

“Bu mirası çocuklarıma bırakmak istiyorum”

İzzet Batmaz, karşılaştığı zorluklara rağmen hobi olarak başlayan kaset biriktirme işleminin zamanla tutkuya dönüştüğünü belirtti. Yıllar içinde kasetler için büyük emek harcadığını ve bu mirası çocuklarına bırakmak istediğini ifade etti.

Koleksiyona Duyulan Saygı

Batmaz’ın oğlu Can Batmaz, babasının koleksiyonunun oluşmasında önemli bir destek sağladığını dile getirdi. “Son 20 yıldır bu projede ben de varım” diyen Can Batmaz, kasetlerin nostaljik değerini korumanın ne kadar kıymetli olduğunu vurguladı.

“Kültürel Bir Miras”

Batmaz ailesi, nostaljik kasetlerin yalnızca müziğin değil, geçmişin de önemli bir parçası olduğunu savunarak, bu koleksiyonu korumaya kararlı. Zamanla kaybolma tehlikesiyle karşılaşan kaset nostaljisi için, anıların yaşatılması adına büyük çaba harcıyorlar.

Van'ın Erciş ilçesinde yaşayan atletizm milli takım antrenörlerinden İzzet Batmaz, 54 yılda oluşturduğu 5 bin 200 kasetlik koleksiyonunu özenle koruyor. Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü bünyesinde atletizm dalında birçok şampiyon sporcu yetiştiren 69 yaşındaki Batmaz, müziğe olan tutkusuyla da dikkati çekiyor. Bu tutkusu nedeniyle 15 yaşında kaset biriktirmeye başlayan Batmaz, 54 yıllık süreçte satın alarak, yakınlarından isteyerek ya da il dışından getirterek 5 bin 200 kasetin yer aldığı koleksiyon oluşturdu.

Isparta'nın Yeni Valisi Abdullah Erin kimdir? Gündem 21. Uluslararası Konya Mistik Müzik Festivali Devam Ediyor Yaşam A101 26 Eylül 2024 Aktüel Ürünler Kataloğu Yayımlandı! Dev indirimler var Yaşam Ağrı Dağı'nda Nadir Kelebek Türü Keşfedildi Gündem