5000 TL emekli ikramiyesi ne zaman verilecek? 29 Ekim emekli ikramiyesi ne zaman yatacak?

Emekliye 5 bin lira ikramiyenin hesaplara geçeceği tarih vatandaşlar tarafından merak ediliyordu. Cumhuriyet'in 100. yıldönümü olması nedeniyle bir defaya mahsus emeklilere 5000 TL ikramiye verilecek. Peki, 29 Ekim emekliye 5000 TL ikramiye ne zaman hesaplara yatacak?

Abone ol

Cumhuriyet'in 100. yıldönümü nedeniyle emeklilere 5 bin lira ikramiye verilecek. Bir defaya özel olarak verilecek 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ikramiyesinin kimlere verileceği ve ödeme tarihleri de açıklandı. Peki, 5000 TL emekli ikramiyesi ne zaman verilecek?

5000 TL EMEKLİ İKRAMİYESİ NE ZAMAN VERİLECEK?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, çalışmayan emeklilere verilecek 5 bin lira ödemenin yapılacağı tarihin, 15 Kasım'ı geçmeyeceğini bildirdi.

29 EKİM EMEKLİ İKRAMİYESİ KİMLERE VERİLECEK?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "Emeklilerimize bir defalığa mahsus olmak üzere 5 bin Türk Lirası ödemeyi kararlaştırdık. Hem emekli olup hem çalışanlar kapsam dışında olacak" dedi. Buna göre 5 bin TL emekli ikramiyesi sadece çalışmayan emeklilere verilecek.

KİMLER NASIL FAYDALANACAK?

Cumhuriyet'in 100. yıldönümü nedeniyle verilecek 5 bin TL ikramiye, emekli aylığı alanlar ile dul ve yetim aylığı alanlara ödenecek. Fakat dul ve yetim aylığı alanlara ölüm aylığı pay sahipliği oranında ikramiye ödenecek. Örneğin geride kalan dul eşin ölüm aylığı hak sahipliği yüzde 75 ise 3.750 TL, yüzde 50 ise 2.500 TL ikramiye alması söz konusu olacak. Geride kalan yetim çocuklar için ise yüzde 25’lik pay sahipliği çerçevesinde 1.250 TL ikramiye ödemesi yapılacak.

Meteoroloji açıkladı: Hafta sonu hava nasıl olacak? Yaşam Türk bayrağını çöpten alıp evine asan işçiye hediye Yaşam Erkılınç: Deprem bölgesindeki basınımızı yalnız bırakmayacağız Gündem 2024 hac kesin kayıtları ne zaman, nasıl yapılacak? Yaşam