22 Temmuz'da Balıkesir Edremit'te 7,2 büyüklüğünde deprem mi olacak? '1999 ve 2000 depremini bildim' dedi belediyeye dilekçe yazdı

17 Ağustos 1999 Gölcük ve 30 Ekim 2020 Seferihisar-İzmir depremlerini rüyasında gördüğünü iddia eden bir kişi 22 Temmuz saat 10.11'de Altınoluk Mahallesi'nde 7.2 büyüklüğünde bir deprem olacağını yazdığı dilekçeyi Edremit Belediyesi'ne gönderdi. Balıkesir'de yaşayan 63 yaşındaki vatandaşın dilekçesi sosyal medyada viral olurken, vatandaşlar 22 Temmuz'da deprem mi olacak? sorusuna yanıt aramaya başladı.

Abone ol

6 Şubat'ta meydana gelen asrın felaketi sonrası vatandaşlar tekrar deprem korkusuyla yaşarken, Balıkesir'in Edremit ilçesinde yaşanan bir olay sosyal medyayı salladı. Edremit Belediyesine 22 Temmuz'da Balıkesir'de deprem olacağına dair resmi olarak gönderilen yazı gündem oldu.

Söz konusu dilekçede, "17 Ağustos 1999 Gölcük ve 30 Ekim 2020 Seferihisar-İzmir depremleri aynen bu şekilde rüya yolu ile bilgim dahiline girdikten sonra; bizzat içerisinde de yaşayarak gerçekleştiğine şahit olmuş idim..." ifadelerini kullanan vatandaş, Balıkesir'de deprem olacağı iddiasında açık adres ve saat kullanarak belediyeye bildirdi.

22 TEMMUZ'DA DEPREM Mİ OLACAK?

Vatandaş, "Bizzat içinde yaşamış olduğum bölge olan; Balıkesir ili Edremit ilçesi Altınoluk Beldesi merkezli 7.2 şiddetinde Balıkesir Bursa ve Bilecik'e kadar yıkıma yol açacak olan bir depremdir. Depremin tarihi: 22 Temmuz 2023, saati ise sabah 10:11'dir... Rüya yolu ile önceki görmüş olduğum depremlerin gerçekleşmiş olması size bu satırları yazma cesaretini göstermeme sebeptir." ifadelerine yer verdi.

TÜRKİYE BU TARİHİ UNUTMAYACAK: 6 ŞUBAT 2023 SAAT 04.17...

Kahramanmaraş merkezli iki deprem tüm Türkiye'yi sarstı.

6 Şubat saat 04.17...

7,7'lik sarsıntı sonrası saniyeler içinde binlerce can enkaz altında kaldı... Onlarla birlikte kurulan hayaller, binbir özenle kurulan yuvalar yerlebir oldu...

2 hafta önce yaşanan sarsıntı sadece 13,5 milyonu uykusundan uyandırmadı. 85 milyon ‘asrın felaketi’nin acısını yüreğinde hissetti. O sabah Türkiye’nin uyandığı en acı günlerden biri oldu. Artık hiçbir şey eskisi gibi değildi... Felaketin boyutu da ilerleyen saatlerde daha da netleşti. 13.24'te Kahramanmaraş merkezli 7,6 büyüklüğündeki deprem bölgeyi yeniden salladı.

4. SEVİYE ALARM VERİLDİ 

Depremin ilk saatlerinde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, AFAD Koordinasyon Merkezi'ne gitti, 4. seviye alarm verildiğini ve bunun uluslararası yardımı da içerdiğini açıkladı. 

 OHAL KARARI VERİLDİ

Ardından depremden etkilenen 10 ilde 3 ay OHAL ilan edildi. Bölgenin yaralarının hızla sarılması için alınan karar Meclis'te kabul edildi ve yürürlüğe girdi. 

Boş bir fanusla neler yapılabilir? İşte masrafsız sanat örneği Yaşam Motorlu gence ceza yazması beklenen polisten duygusal konuşma Yaşam Yaratıcılıkta son nokta Yaşam Çocuklarına Sagopa Kajmer aşılayan baba Yaşam