18 Mayıs yarım gün tatil mi? 19 Mayıs hangi gün?

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlanacak. Az bir zaman kala 19 Mayıs'a dair sorgulamalar başladı. Resmi tatiller arasında yer alan 19 Mayıs hangi güne denk geliyor merak ediliyor. Peki, 18 Mayıs yarım gün tatil mi? 19 Mayıs kaç gün tatil? İşte detaylar...

Abone ol

19 Mayıs'ta kutlanacak olan Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı için hazırlıklar sürüyor. Atatürk'ün gençlere armağan ettiği bu gün resmi tatildir. 19 Mayıs hangi gün? 19 Mayıs'ta kaç gün tatil? 18 Mayıs yarım gün tatil mi? araştırılıyor. Peki, 19 Mayıs ilk olarak ne zaman kutlanmaya başlandı? İşte 19 Mayıs'a dair bilgiler...

19 MAYIS İLK NE ZAMAN KUTLANMAYA BAŞLANDI?

Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, her yıl 19 Mayıs tarihinde kutlanan, resmî bayramıdır. 19 Mayıs 1919'da Mustafa Kemal Atatürk Bandırma Vapuru ile Samsun'a çıkmıştır ve bu gün, İtilaf Devletleri'nin işgaline karşı Türk Kurtuluş Savaşı'nın başladığı gün kabul edilir.

Atatürk bu bayramı Türk gençliğine armağan ettiği bu bayram, ilk defa 1926 yılında Gazi Günü adı altında Samsun'da kutlanmış, 24 Mayıs 1935'te Atatürk Günü adı altında resmiyet kazanmıştır.

Beşiktaş'ın girişimleriyle Fenerbahçe Stadı'nda kutlanan bu ilk 19 Mayıs, Galatasaray ve Fenerbahçeli yüzlerce sporcunun da katılımıyla bir spor günü haline gelmiştir.

19 MAYIS HANGİ GÜN, KAÇ GÜN TATİL?

2023'te 19 Mayıs Cuma gününe denk geliyor. Resmi bayram olan 19 Mayıs Cuma günü, 1 bir gün tatil olacak. Ardından gelen hafta sonu ile 3 günlük tatil imkanı oluşuyor.

18 MAYIS YARIM GÜN TATİL Mİ?

Ulusal Bayram ve Genel Tatiller Hakkında Kanun'da 19 Mayıs günü Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı günü olup sadece bir gün tatildir. 18 Mayıs tatil değil.

Kara haber: Leylek Jonas kartal saldırısı sonucu öldü! Yaşam Cumhurbaşkanı özel yayını ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Yaşam Kurban Bayramı ne zaman? Bayram tatili kaç gün? Yaşam Sandığımdan kim çıktı? Hangi parti, hangi aday ne kadar oy aldı? Yaşam