17 Ağustos depreminde hayatını kaybedenler Avcılar ve Yalova'da törenle anıldı

Türkiye'nin en büyük felaketlerinden biri 17 Ağustos 1999'da Gölcük merkezli depremle yaşanmıştı. Binlerce insanımız hayatını kaybederken, on binlercesi de evsiz kaldı. Aradan geçen 24 yılda bir an bile olsa unutulmayanlar, Yalova ve Avcılar'da törenle anıldı.

Abone ol

Yalova'da da büyük yıkıma yol açan Gölcük merkezli 17 Ağustos 1999 depreminin 24'üncü yıl dönümü nedeniyle anma etkinliği düzenlendi. 2 bin 504 kişinin yaşamını yitirdiği, 10 bin 201 bina ve iş yerinin yıkıldığı depremin 24'üncü yıl dönümünde, düzenlenen etkinlik, 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanında bulunan Deprem Anıtı'na kadar gerçekleştirilen 'sessiz yürüyüşle' başladı.

Depremde hayatını kaybedenlerin isimlerinin yazılı olduğu mermer anıta kardelen bırakan vatandaşlar, deprem günü çekilen fotoğrafların bulunduğu alanları gezdi. Programa, Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk, AK Parti Yalova milletvekilleri Ahmet Büyükgümüş, Meliha Akyol, AK Parti İl Başkanı Umut Güçlü, kurum müdürleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Avcılar Kent Konseyi’nin çağrısı üzerine Marmara Caddesi’ndeki 'Deprem Anıtı' önünde anma töreni düzenlendi. Törene çeşitli siyasi parti temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda kişi katıldı. Saygı duruşu ile başlayan programda meşale ve mumlar yakıldı.

Törene katılanlar, 'Avcılar güvensiz yapılarda ölmeyi değil, güvenli yapılarda yaşamayı istiyoruz" ve “17 Ağustos 1999 depremini unutmadık" pankartları taşıdı.

Anma töreninde konuşan Kent Konseyi Başkanı Turgay Halisçelik, geçen 24 yılda deprem konusunda ciddi önlem alınmadığını, son olarak Kahramanmaraş merkezli depremin bunu gösterdiğini söyledi.

Halisçelik, “Riskli tüm binalar yıkılarak yerlerine sağlam binalar yapılmalıdır. Birçok vatandaşımız depreme dayanıksız yapılarda oturduklarını bilmektedir. Vatandaşların mutlaka ekonomik olarak desteklenmesi gerekmektedir. Hiçbir şey insan hayatından değerli değildir. Göz göre göre depreme güvensiz yapılarda ölmek istemiyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından deprem anıtına çiçek bırakıldı.

3 Suriyelinin 10 yaşındaki çocuğa cinsel istismar iddiası Şanlıurfa'yı karıştırdı Yaşam İstanbul'da İETT otobüsü denize düştü 3. Sayfa Meteoroloji uyardı! 11 derece birden artacak Yaşam Mersin'den kahreden olay! Yaşam