15 Temmuz hangi gün? 15 Temmuz resmi tatil mi, kaç gün tatil?

15 Temmuz resmi tatil mi çalışanlar tarafından merak ediliyor. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü tüm yurtta çeşitli etkinlikler ile kutlanacak. Bayram nedeniyle toplu taşıma ücretsiz olduğu açıklandı. Peki, 15 Temmuz hangi güne denk geliyor, kaç gün tatil? 15 Temmuz resmi tatil mi?

Abone ol

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü yaklaşırken Cumhurbaşkanı Kararı ile ücretsiz olan toplu taşıma Resmi Gazete'de yayımlandı. O güne özel planlar yapan çalışanlar, 15 Temmuz hangi gün, resmi tatil mi, kaç gün tatil merak ediyor. Peki, 15 Temmuz tatili idari tatil mi, özel sektöre de tatil mi? İşte detaylar...

15 TEMMUZ RESMİ TATİL Mİ?

29 Ekim 2016 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan 6752 sayılı yasa ile 15 Temmuz günü "Demokrasi ve Milli Birlik Günü" adı altında resmi tatil ilan edildi. Anma gününün adı ilk önce Demokrasi ve Direnme Hakkı Günü olarak kabul edilmiş daha sonra Demokrasi ve Millî Birlik Günü olarak değiştirilmiştir.

15 TEMMUZ 2024 HANGİ GÜN?

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü, pazartesi gününe denk geliyor. Bu nedenle çalışanlara hafta sonu ile birlikte 3 gün tatil imkanı sağlıyor. 

15 TEMMUZ'DA TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzası ile yayımlanan karara göre, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Ankara'da Başkentray, İstanbul'da Marmaray, Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı, Gayrettepe-İstanbul Havalimanı-Arnavutköy-Metro hattı ve İzmir'de İZBAN ücretsiz olacak.

Muharrem orucu başladı mı? Muharrem orucu nasıl, kaç gün tutulur? Yaşam Az önce deprem mi oldu, nerede, kaç büyüklüğünde son dakika? Yaşam Bugün hava nasıl olacak? Meteoroloji'den kuvvetli yağış uyarısı! Yaşam Yıldırım isabet eden 16 koyun telef oldu Yaşam