1 Mayıs resmi tatil mi, hangi güne denk geliyor?

1 Mayıs'ta kutlanacak İşçi Bayramı tüm dünyada kutlanacak. Ülkemizde de çeşitli etkinlikler ile kutlanacak 1 Mayıs İşçi Bayramı resmi tatil mi merak ediliyor. Vatandaşlar, 1 Mayıs'ın hangi güne geldiğini araştırıyor ve 1 Mayıs'ta resmi kurumlar açık mı sorguluyor. Peki, 1 Mayıs ne zaman, hangi gün? 1 Mayıs tatil mi? Eczaneler, bankalar, noterler 1 Mayıs'ta açık mı?

Abone ol

1 Mayıs, tüm dünyada işçi ve emekçiler tarafından kutlanıyor. Yaklaşık 140 yıl önce başlatılan bir mücadele ile 1 Mayıs, İşçi ve Emekçiler Bayramı olarak kutlanmaya başlandı. Peki, 2023'te 1 Mayıs hangi güne denk geliyor? 1 Mayıs resmi tatil mi? 1 Mayıs'ta eczane, banka, noterler açık mı?

1 MAYIS RESMİ TATİL Mİ?

1 Mayıs İşçi Bayramı, Türkiye'de ilk kez 1923'te resmî olarak kutlandı. 2008 Nisan'ında, "Emek ve Dayanışma Günü" olarak kutlanması kabul edildi. 22 Nisan 2009 tarihinde TBMM'de kabul edilen 5892 sayılı yasanın, 27 Nisan 2009'da Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmesi ile, 1 Mayıs resmi tatil ilan edildi.

1 MAYIS 2023 HANGİ GÜNE DENK GELİYOR?

Resmi tatil olan 1 Mayıs, 2023'te pazartesi gününe denk geliyor. Hafta sonu ile birlikte üç günlük bir tatil imkanı ortaya çıkıyor.

1 MAYIS PAZARTESİ GÜNÜ RESMİ KURUMLAR, ECZANELER, BANKALAR, NOTERLER ÇALIŞIYOR MU?

1 Mayıs Pazartesi günü İşçi Bayramı, resmi tatil olması nedeniyle resmi daireler, bankalar, noterler kapalı olacak. Kapalı olacak eczanelerde nöbetçi eczane uygulaması devreye girecek.

Ankara merkezli 3 ilde FETÖ/PDY operasyonu Yaşam Cuma namazı saat kaçta kılınacak? Yaşam Cuma namazı nasıl kılınır, kaç rekattır? Yaşam Ayetli, hadisli, dualı, özgün, farklı, en yeni resimli Cuma mesajları Yaşam