Diyarbakır Sur'da İsrail protestosu! Tekbirlerle Burger King ve Starbucks'a baskın

Diyarbakır’ın merkez Sur İlçesinde İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına tepki gösteren bir grup, Burger King ve Starbucks şubelerine protesto düzenledi. Gece saatlerinde gerçekleştirilen eylemlerde grup üyeleri, "Cenk, cihat, şehadet" sloganları atarak renkli boyayla dolu balonları içeriye fırlattı. Restoran zincirlerinde bulunan müşteriler büyük panik yaşadı.

Abone ol

İsrail'in Gazze'ye yönelik düzenlediği şiddetli saldırılar devam ederken kimileri İsrail menşeli ürünleri boykot ederek tepkisini dile getiriyor. Bazı protestolarda ise korku dolu anlar yaşanıyor. Bunun son örneği ise Diyarbakır'da bulunan bir fast food ve kahve zincirinin şubelerinde meydana geldi.

"CENK, CİHAT, ŞEHADET"

Sur'da bir grup, önce Burger King şubesine girerek sloganlar atmaya başladı. "Cenk, cihat, şehadet" diyerek bağıran kalabalık grup restoranın üst katına çıktı.

MÜŞTERİLER KAÇMAYA BAŞLADI

O sırada içeride bulunan müşteriler ise korku ve panikle kaçışmaya başladı. O anlar cep telefonu kameralarına böyle yansıdı.

İÇERİDE KİMSENİN KALMAMASI GERGİNLİĞİ ÖNLEDİ

Kalabalık grup, ellerindeki renkli boyayla dolu balonları içeriye fırlatarak şeriat sloganları attı. Müşterilerin kaçışmasıyla gerginliğin önüne geçilmiş oldu.

HIZLARINI ALAMAYIP STARBUCKS'I DA BASTILAR

Grup, hamburgercinin ardından bu defa da kahve zinciri Starbucks'ı bastı. Sloganlar atarak üzerlerine doğru yürüyen kalabalığı gören vatandaşlar koşarak kahveciden ayrıldı. Masalara oturan grup üyeleri ise sloganlar attı. Yaşananlar saniye saniye kameralara yansıdı.

"Devlet başkanı olması imkansız" Siyaset Uzmanından ağızda dağılan lokum gibi kavurma tarifi yapılışı ve püf noktaları Trend Trabzon'da bayram namazı saat kaçta kılınacak? Trend Antalya'da bayram namazı saat kaçta kılınacak? Trend