Türkiye'nin uzay yolculuğu neden ertelendi? Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır açıkladı

Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın uzay yolculuğu yarına ertelendi. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ertelenmenin sebebini açıkladı.

Abone ol

Uzay taşımacılığı şirketi SpaceX, Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın yer alacağı Axiom-3 uzay misyonuna ilişkin fırlatmanın yarın geceye ertelendiği duyuruldu.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır CNN Türk ekranlarında ertelenmenin sebebini açıkladı.

Bakan Kacır'ın açıklamaları şöyle;

"Teknik kontrollerin bir kısmı fırlatmadan birkaç saat önceden yapılıyor. Bunların yarına kadar yapılması ön görülüyor. Bizlere ifade edilen doğrudan bir sorun yok.

Roket sistemlerinin alt sistemlerin kontrollerinin tamamlanması için biraz daha zaman alacağı için ek süre gerekti. Takip edenler bunu bilirler.

Uydu fırlatmamızda da görmüştük, son 1 dakikada bile ertelendiğini gördük. Heyecanımızı kaybetmeyelim. Bunlar havacılık ve uzay meraklıları için sürpriz değil.

Ümit ediyoruz bu teknik kontroller tamamlanmış olsun. Aslolan bunun Türkiye geleceğine katacağı anlam."

Uzay yolculuğu ertelendi Teknoloji Amcasından 'yıldız' istedi Teknoloji 'Uzay hatıra bileti' yayımlandı Teknoloji Akıllı telefon pazarında lider değişti! Samsung, Apple, Xiaomi, Huawei kaçıncı sırada yer alıyor? Teknoloji