Türk gencinden TEKNOFEST'e damga vuran icat! Cep telefonunu telsize çevirdi

Türkiye'nin en önemli organisazyonlarından olan TEKNOFEST İzmir'de sergilenmeye başladı. Birbirinden güzel projeler vatandaşlara sergilenirken yapılan bir proje TEKNOFEST'e damga vurdu. Cep telefonlarınız artık telsize çevrilecek.

Abone ol

TEKNOFEST İzmir, dördüncü gün etkinlikleri ile devam ediyor.

Birbirinden ilginç projeler TEKNOFEST'e sergilenirken yapılan bir icat herkesin dikkatini çekti. Bu icat ile artık afetlerde cep telefonunun çekmeme sorunu sona erecek. Ege Üniversitesi mezun ve öğrencilerinden oluşan ekibin icadı 'Mikro Telsiz' ile afet anında yardım çağrısında bulunulabilecek.

TÜRK GENÇLERİNDEN MÜTHİŞ İCAT

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı yürütücülüğünde düzenlenen havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST İzmir'de vatandaşlarla buluşmaya başladı. Ege Üniversitesi öğrencilerinin ve mezunlarının geliştirdiği proje ise TEKNOFEST'e damga vurdu. Depremlerde baz istasyonlarının bulunduğu binaların zarar görmesi, elektrik kesintisi ve yoğun kullanım nedeniyle telefon iletişimindeki sıkıntıları göz önünde bulunduran EÜ ekibi, bunlardan etkilenmeyecek telsiz iletişimini yaygınlaştırmak için "mikro telsiz" geliştirdi. Afet anında cep telefonlarına takılacak cihazla, telefonun telsize dönüştürülerek diğer telsizlerle bağlantı kurulması amaçlanıyor.

ŞEBEKE DERDİ, İNTERNET DERDİ YOK...

Afet anında GSM hatlarında oluşabilecek iletişim sorununu çözmeyi hedefleyen mikro telsizin, telsiz ihtiyacının giderilmesine yönelik ithalatın da önüne geçebileceği öngörülüyor. Mikro telsizin yazılım tabanlı çalışacağını ifade eden EÜ ekibi, "Bizim geliştirdiğimiz bir cihaz ile telefonunuzdan diğer telsizlerle haberleşebiliyorsunuz. Bu noktada kullanacağınız telsiz çok daha ucuz oluyor, çok daha erişilebilir oluyor, güncel kalabiliyor ve kişiselleştirilebiliyor." dedi.

'Titan' film oluyor Gündem Görme engelli Zülal TEKNOFEST'te birinci oldu Teknoloji Saniye saniye altın takip edilecek uygulama geliştirildi Ekonomi Milli savaş uçağı KAAN, ilk testi geçti! Gündem