Tesla çalışlanlarının, müşterilerin araç içi kamera kayıtlarını izlediği ve paylaştığı ortaya çıktı

Tesla, Model serisindeki araçlarda bulunan kamera görüntüleri gizlilik ihlali ile gündeme geldi. Eski Tesla çalışanı tarafından aktarılana göre, her an internete bağlı olan araç içerisinde yer alan görüntüler, şirket personelleri tarafından rahatça ulaşılabiliyor. Çalışanlar, çıplaklık ve araç sahiplerinin garajlarındaki görece ilginç mülklerin görüntülerini kendi aralarında paylaşıyor. Öğrenilene göre kayıtlar anonim olarak tutulsa da konumlar, çalışanlara sürekli olarak açık bildiriliyor.

Abone ol

Tesla, Model serisi araçlardaki kamera görüntüleri özelinde gizlilik ihlali ile gündeme geldi.

Tesla tarafından üretilen ve satışa sunulan çok sayıda araçta yer alan çok sayıda kameranın birçok işlevi bulunuyor. Kameraların sahip olduğu görevler arasında otonom sürüş ile araç içi güvenlik kamerası amaçları öne çıkıyor.

Tesla çalışanları, her an internete bağlı olarak çalışan araçlardaki kamera görüntülerine rahatça ulaşabiliyor.

Eski Tesla çalışanının yaptığı açıklama ile elde edilen kamera görüntülerinin çok büyük gizlilik ihlaline neden olduğu ve söz konusu görüntülerin paylaşıldığı öğrenildi.

GÖRÜNTÜLER ÇALIŞANLAR ARASINDA PAYLAŞILIYOR
Eski Tesla çalışanı tarafından aktarılana göre, araçların içerisindeki çıplaklık veya araç sahiplerinin garajlarında yer alan görece ilginç özel mülklerin çalışanlar arasında paylaşılıyor.

Araçlarin içerisinde kaydedilen görüntülerin anonim olarak bulunduğu belirtilirken bazı kayıtlarda şahısların yüzlerinin göründüğü ve konumların her an açık olarak bildirildiği öğrenildi.

Hava kirliliğini ölçecek roket uzaya fırlatıldı Dünya Japonların gözü Türk İHA'larında Teknoloji Uzayda Türkiye'nin imzası var Teknoloji TCG Anadolu göreve hazır Teknoloji