Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelik kapsamında taşınmaz satış sözleşmelerine ilişkin başvuruların e-devlet üzerinden yapılacağı açıklandı

Noterler tarafından düzenlenecek olan taşınmaz satış sözleşmelerine ilişkin başvurular Noterler Birliğinin "e-randevu/başvuru" uygulamasından e-Devlet kapısı kullanılarak yapılacak.

Abone ol

Noterler tarafından düzenlenen 'Taşınmazın Satış Sözleşmelerine Uygulanacak Usul ve Esaslar' hakkında yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlandı. Yayımlanmasının ardından yürürlüğe giren yönetmelik kapsamında taşınmaz satış sözleşmelerine ilişkin başvuruların e-Devlet üzerinden yapılacağı duyuruldu.


Gerekli belgeler Türkiye Noterler Birliği Bilgi Sistemi'ne (TNBBS) yüklendikten sonra belgelerin asılları randevu tarihinde noterliğe ibraz edilecek.
Yapılan başvuru üzerine noter, TNBBS'den başvuru belgesini düzenleyecek. Hukuki veya fiili engel nedeniyle başvuru belgesinin düzenlenememesi durumunda başvuru reddedilerek taraflara güncelleme imkanı sağlanacak.


Noter düzenlediği başvuru belgesini Tapu ve Kadastro Paylaşım Sistemi'nden, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğüne iletecek. Taşınmaza ilişkin kayıt ve belgelerin tamamlanmasından sonra noter, hak sahibini belirleyip taşınmazın satışına engel hukuki bir durumunun bulunmadığını tespit ettikten sonra sözleşmeyi hazırlayacak.
Sözleşme Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemi'ne kaydedildikten sonra tapu müdürlüğü tarafından tapu siciline tescili sağlanacak.

Twitter için beklenen haber geldi! Teknoloji Bayraktar DİHA 8 bin feet irtifada testi geçti Teknoloji TOGG'a teklif yağıyor Teknoloji 2025'te değil, 2023'te havalanacak Gündem