Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün Koluman Otomotiv'i Ziyaret Etti

Haluk Görgün, Koluman Otomotiv'de savunma sanayi projelerini değerlendirdi.

Abone ol

Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün, Mersin'in Tarsus ilçesinde bulunan Koluman Otomotiv Endüstri AŞ'yi ziyaret etti. Bu ziyaretin amacı, Türkiye’nin savunma sanayi alanındaki öncü kurumları ile yürütülen projeleri değerlendirmek ve gelecekteki işbirliklerini gözden geçirmekti.

İşbirliği ve Proje İncelemesi

Koluman Otomotiv'den yapılan açıklamaya göre, ziyarette ASELSAN ve Roketsan gibi önemli paydaşlarla yürütülen projeler masaya yatırıldı. Görgün, Türk savunma sanayisine önemli katkılarda bulunan firmanın üretim sürecini, lojistik yapılarını ve zırhlı araçlarını yakından inceledi.

Prof. Dr. Görgün'ün Açıklamaları

Görgün, ziyaret sırasında, "Kara platformları, yerli üretim gücümüzle ve stratejik işbirliklerimizle geliştirilmiş araçlar, uluslararası pazarlarda rekabet edebilir kalitede ve ihracatımıza önemli katkılar sağlıyor. Savunma sanayimizin bu gelişimi bizleri gururlandırıyor ve gelecekte daha iyi şeyler için umutlandırıyor." dedi.

Kaan Saltık’tan Değerlendirme

Koluman Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Kaan Saltık, bu tür ziyaretlerin motivasyon kaynağı olduğunu vurgulayarak, "SSB, ASELSAN ve Roketsan ile yürüttüğümüz projeler, savunma sanayisine katkılarımızın somut bir göstergesidir. Bu ziyaret, yeni işbirliklerine kapı açacak önemli bir adım olacağına inanıyoruz." ifadelerini kullandı.

Robotik Üretim Sistemleri ve Anı

Görgün, ziyareti sırasında robotik ve otomasyon odaklı üretim sistemlerini inceledi ve KISRAK aracını test etti. Ziyaretin anısına fabrikasının bahçesine bir zeytin ağacı dikildi.

Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün, Mersin'in Tarsus ilçesindeki Koluman Otomotiv Endüstri AŞ'yi ziyaret etti. Görgün, ziyarette robotik ve otomasyon odaklı üretim sistemlerini inceledi.

Yapay Zeka Komisyonu Kuruluyor Gündem Selçuk Bayraktar müjdeyi verdi! Teknoloji Turkcell, TEKNOFEST'te Canlı 5G Performansıyla Göz Doldurdu Ekonomi Türkiye, Elektrikli Araç Şarj Ünitelerinde Avrupa'nın Lideri Gündem