Sahibinden.com çöktü mü? Resmi açıklama geldi

İkinci el taşıt ve gayrimenkul sitesi sahibinden.com'da erişim sorunu yaşanıyor. Kullanıcıların geceden bu yana sayfaya girdiklerinde sunucu hatasıyla karşılaşırken Sahibinden.com'dan açıklama geldi. Sahibinden.com çöktü mü?

Abone ol

Sahibinden.com'da erişim sorunu yaşanıyor. Hal böyle olunca kullanıcılar "Sahibinden.com çöktü mü?" sorusuna yanıt aramaya başlamış durumda. Kullanıcıların geceden bu yana sayfaya girdiklerinde sunucu hatasıyla karşılaşması sonrası şikayetlerin arttığı kaydedildi.

'SAHİBİNDEN' İSMİ İÇİN DOMAIN ÖDEMESİ Mİ UNUTULDU?

Söz konusu erişim sorunuyla ortaya bir çok iddia atıldı. Öne çıkan iddialardan en dikkat çekicisi ise 30 Aralık 2023 olan domain adı yenilemesi için sahibinden.com yetkililerinin yenileme ödemesini yapmayı unuttuğu yönünde. Sahibinden.com domaini için yenileme ödemesinin 1 Ocak 2024 yılında gerçekleştirildiği gözlemlenirken; 30 Aralık 2023 olan son yenileme tarihi ile 1 Ocak 2024 tarihleri arasında geçen sürede ise domain sağlayıcı şirketib otomatik olarak site ismini askıya aldığı tahmin ediliyor.

"ABD'DEN ALINDI" İDDİASI

Bir diğer iddia ise Whois verilerinde kayıtlı adres olarak ABD'de bir eyaletin gözükmesinden dolayı başka bir kullanıcının bu adresi satın almış olabileceği. Ancak söz konusu iddianın pek mümkün olamayacağı belirtilirken, konuyla ilgili uzmanlar site isminin bir süre içerisinde yeniden hizmete açılacağı yönünde.

Sahibinden.com'dan erişim sorununa ilişkin yapılan açıklamada ise şu ifadelere yer verildi:

"Alan adı hizmeti sağlayan firma ile yaşadığımız bir teknik sorun nedeniyle platformumuza şu anda erişim sağlanamamaktadır. Sorunun en kısa sürede giderilmesi için ilgili firmanın çalışmaları devam etmekte olup, konu çözüldüğünde yeniden bilgilendirme yapılacaktır."

İBB adıyla gelen e-Devlet mesajına tıklayanlar ne yapmalı? Gündem Sahibinden.com neden açılmıyor, çöktü mü? Teknoloji Apple'ın hisselerinde sert düşüş! 1 günde 107 milyar dolar eridi Ekonomi e-Devlet dolandırıcılığı! Gündem