Mersin'de Teknofest "Drone Şampiyonası" sona erdi

Mersin'deki TEKNOFEST 'Drone Şampiyonası' sona ererken, Vali Pehlivan projelerin artışını vurguladı.

Abone ol

Mersin, Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali (TEKNOFEST) kapsamında düzenlenen "Drone Şampiyonası"nın ikinci etabına ev sahipliği yaptı. Şampiyona, Mersin Engelsiz Gençlik Merkezi'nde gerçekleştirildi.

BAŞARILI YARIŞMACILAR

İlk aşamayı geçen 24 yarışmacı, iki gün süren müsabakada dronlarıyla yeteneklerini sergiledi. Değerlendirme sonucunda ilk 16'ya giren sporcular, 2-6 Ekim tarihlerinde Adana’da düzenlenecek olan finalde mücadele etme hakkı kazandı.

VALİ PEHLİVAN'DAN AÇIKLAMA

Kapanış törenine katılan Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Son 2-3 yıldır TEKNOFEST yarışmalarına en çok proje sunan iliz. Bu yıl, kentimizde 164 bin 200 proje geliştirildi ve TEKNOFEST'e katıldı" dedi.

MİLLİ TEKNOLOJİ'DEN BAHSEDİLDİ

Vali Pehlivan, Türkiye Yüzyılı hedefleri doğrultusunda "Milli Teknoloji Hamlesi"nin önemine dikkat çekerek, kendilerinin bu çerçevede adım atmayı sürdüreceklerini ifade etti.

Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali (TEKNOFEST) kapsamında Mersin'de düzenlenen "Drone Şampiyonası"nın ikinci etabı tamamlandı. Mersin Engelsiz Gençlik Merkezi'nde gerçekleştirilen şampiyonaya, ön elemeyi ve Isparta'daki birinci etabı başarıyla geçen 24 yarışmacı katıldı.

Qushad: Hızlı ve Etkili Bildirim Çözümleri Teknoloji İnsansız Deniz Aracı Yarışması TEKNOFEST'te Finalde Gündem ANKA 3, ilk atışta hedefi 12’den vurdu Teknoloji Bakan Uraloğlu'ndan 'siber tehdit' açıklaması Teknoloji