Denize açılan dünyanın en büyük yolcu gemisinin göz alıcı özellikleri

Toplamda 10 binden kişiyi barındıracak olan dünyanın en büyük yolcu gemisi Icon of the Seas, Miami limanından yolcularını alıp bir hafta sürecek olan Karayip turuna başlarken, dünyanın en büyük yolcu gemisi unvanını da almayı başardı. İşte bu devasa geminin özellikleri...

Abone ol
  • Icon of the Seas, Miami limanından yolcularını alıp bir hafta sürecek olan Karayip turuna başlarken, dünyanın en büyük yolcu gemisi ünvanını da almayı başardı.
  • Devasa gemide 7600 yolcu için yer olmasının yanında, 2350 kişilik kalabalık bir mürettebat da görev başında olacak. Geminin boyu yaklaşık 365 metre, 20 katlı güverteye sahip gemide yaklaşık 17 metrelik bir de şelale bulunuyor. 

DENİZ SPORLARI YAPILABİLİYOR

  • Ayrıca vapurda yolculara 40 farklı restoran ve barı, yedi adet de yüzme havuzu hizmet veriyor. Ayrıca da 150 bin litre suyla oluşturulmuş bir yapay göl de gemide mevcut. 
  • Devasa geminin maliyeti ise 2 milyar dolar oldu. Yolculuk tarihine ve yoğunluğa göre değişmekle birlikte Icon of the Seas için en pahalı biletler 26-27 bin dolara alıcı bulurken, geminin önümüzdeki beş seferi için de neredeyse bütün biletler satılmış durumda. 

Tarihin en çok satan cihazları Teknoloji ABD'den Türkiye'ye F-16 satışına onay geldi Gündem Tesla'da 'arka kamera' sorunu: 200 bin araç geri çağırıldı Teknoloji Dev çekiliş bir Türk vatandaşına çıktı Teknoloji