Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan talimat geldi: Teknolojik aletler için vergi muafiyetleri geliyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçim vaadi olarak gençlere bir defaya mahsus olmak üzere alacakları tablet, bilgisayar ve telefonda vergiden muaf tutulacağını duyurmuştu. Öğrenciler bu yasayı iple çekerken Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan talimat geldi. Bu muafiyet, tüm üniversite öğrencilerini kapsamayacak. İşte detaylar...

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçim vaadi olarak sunduğu gençlere telefon, tablet ve bilgisayar alımında bir defaya özgü olmak üzere vergi muafiyeti uygulanması konusunda talimatı verdi. Öğrenciler yeni uygulamayı dört gözle bekliyor. Satış bayileri ise insanlardan, ÖTV indiriminin ne zaman çıkacağı sorusunu aldıklarını belirtti.

TÜM ÜNİVERSİTELİLER KAPSAM DIŞI

Yeni yasa düzenlemesi yolda. Buna göre gençler, vergi muafiyetinin yanı sıra ücretsiz internete de hak kazanacak. Ancak bu avantajlar sadece örgün öğretimde okuyan üniversite öğrencilerini kapsayacak. Açık öğretimde okuyanların yanı sıra yüksek lisans ve doktora yapan vatandaşlar da bu muafiyetten faydalanamayacak. Dün Cevdet Yılmaz'ın başkanlığında yapılan toplantıda da bu istisna maddesi gündeme gelmişti. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de bu öneriye sıcak bakmıştı.

YENİ FİYATLAR NE OLACAK?

ÖTV ve KDV kaldırıldığında fiyatlarda dramatik düşüşler yaşanıyor. Örneğin, "Şu anda 61 bin liraya satılan bir cep telefonu ÖTV ve KDV'nin kaldırılmasıyla birlikte o cihazı 30 bin liraya alabilecek". Ayrıca her ay ücretsiz olarak 10 GB internet verilecek.

En popüler oyunlar belli oldu Teknoloji Evrenin en eski galaksilerinden biri görüntülendi! Teknoloji Fenomenlik için eğitim müfredatı Teknoloji Dijital platformların abonelik ücreti arttı Teknoloji