Çinli bilim insanları bunu da yaptı! Artık zihinden geçenler yazıya dökülebilecek

Çin merkezli haber kaynaklarına göre, elektrokortikografi adı verilen bir tür elektrofizyolojik görüntüleme kullanılarak beyin sinyallerini kaydeden bilim insanları, insanların zihinlerinden geçen düşünceleri kısa ifadeler halinde yazıya dökmeyi başardı. Dünya çağında ses getirecek olan çalışma Fudan Üniversitesi, Tianjin Üniversitesi ve ShanghaiTech Üniversitesi'ndeki araştırmacılar tarafından ortaklaşa yürütülerek elde edilen sonuçlar "Science Advances" dergisinde yayınlandı.

Abone ol

Çin merkezli haber kaynaklarına göre, beyin-bilgisayar arayüzü teknolojisindeki ilerlemeler sayesinde artık insanların zihinlerinden geçen düşüncelerin şu anda kısa ifadeler halinde İngilizce veya Japonca olarak ifade edilebiliyor.

Bilim insanları, elektrokortikografi adı verilen bir tür elektrofizyolojik görüntüleme kullanılarak beyin sinyallerini kaydetmeyi başardı.

Beyin tümörü ameliyatı geçiren beş hasta üzerinde çalışan araştırmacılar, hastalardan farklı tonlarda bir heceyi telaffuz etmelerini istediler.

Çalışmada, elektrotlar aracılığıyla beyin aktiviteleri kaydedilirken, kullanılan model, beyin sinyallerindeki ton ve heceyi bu aktiviteleri çözümlemek için kullandı.

Çinli bilim insanlarının yaptığı bu çalışma, kişilerin beyin aktivitelerinin Mandarin Çincesi'nde ifade edilebilmesi açısından önemli bir adım niteliği taşıyor.

Fudan Üniversitesi, Tianjin Üniversitesi ve ShanghaiTech Üniversitesi'ndeki araştırmacılar tarafından ortaklaşa yürütülen çalışmanın sonuçları "Science Advances" dergisinde yayınlandı.

Kaçak dizi, film sitelerine tıklayanlara büyük şok! Teknoloji Elektronik seçim sistemine geçiliyor mu? Gündem Uzayda yaşam var mı! Bilim insanlarından heyecanlandıran keşif! Enceladus'ta fosfor bulundu Dünya Araç muayenesinde 'dijital' rapor dönemi Teknoloji