Baykar'da casusluk girişimi! Hard disk çalan mühendis her şeyi anlattı

Savunma sanayiinde yerli ve milli adımların atılmasında önemli bir yol kat eden makine imalat ve savunma şirketi BAYKAR Teknoloji'nin Hadımköy tesislerinde Stajyer mühendis Ahmet Anıl Ç.'nin casusluk girişimi son anda engellenmişti. Terörle mücadele ekiplerine teslim edilen casusun ifadesine ulaşıldı. Tutuklanarak cezaevine gönderilen casus, daha önce 4 adet hard disk çaldığını itiraf ederken "Hard disklerin içinde ne olduğunu bilmiyordum" dediği öğrenildi.

Abone ol
  • 1986'da ilk İHA ve SİHA'ları geliştiren Özdemir Bayraktar tarafından kurulan bugünse oğulları Selçuk Bayraktar ve Haluk Bayraktar tarafından yönetilen BAYKAR Teknoloji şirketinde stajyer mühendis Ahmet Anıl Ç. teknoloji hırsızlığı girişiminde bulundu.
  • Casusluk girişimini Patronlar Dünyası'ndan Toygun Atilla kaleme alırken casusun davasına dair bir gelişme yaşandı.

BİLGİ AKTARIRKEN SUÇÜSTÜ YAKALANDI

  • Tesiste geliştirilen cihazların özelliklerinin olduğu gizli bilgileri hard diske aktarmaya çalışırken güvenlik görevlileri tarafından suçüstü yakalanan stajyer mühendis Ahmet Anıl Ç., terörle mücadele ekiplerine teslim edilmişti.

TUTUKLANDI

  • Şüphelinin emniyetteki işlemlerinin ardından Çağlayan Adliyesi'ne götürüldüğü, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildiği öğrenildi.

İLK DEĞİLMİŞ

  • Emniyetteki ifadesine ulaşılan şüpheli, sorgu sırasında Baykar tesislerinden daha önce 4 adet hard disk çaldığını itiraf etti.

İÇİNDE NE OLDUĞUNU BİLMİYORMUŞ

  • Şüphelinin hırsızlık suçundan kaydı olduğu ortaya çıktı.
  • 2017 yılında bir kafeden dizüstü bilgisayar çalan şüphelinin söz konusu hard diskleri de satmak üzere çaldığını söylediği, disklerin içinde herhangi bir bilgi ya da belge olup olmadığından haberinin olmadığını söylediği öğrenildi.

EKİPLER HARD DİSKLERİ NE YAPACAĞINI ARAŞTIRIYOR

  • Şüphelinin söz konusu hard diskleri ne yapacağını araştıran ekipler, yaptıkları araştırmada ailesinin herhangi bir terör kaydı bulunmadığını tespit etti.

Selçuk Bayraktar'dan bir milli teknoloji hamlesi daha Teknoloji Baykar tesisinde casusluk Teknoloji Bakan Uraloğlu: 5G'yi 25 lokasyonda denedik; uçuyor Teknoloji Selçuk Bayraktar paylaştı! Bayraktar TB3'ten heyecanlandıran gelişme Teknoloji