Bakan Uraloğlu 'Discord'a erişim engeli gelecek mi?' sorusunu yanıtladı

İletişim platformu Discord son günlerde çocuklara ilişkin şantaj, pedofili, cinsel istismar benzeri iddialarla gündemde… Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Discord’un engellenip, engellenmeyeceği yönündeki soruya cevap verdi. Bu meselede istişarelerin devam ettiğini söyleyen Bakan Uraloğlu, “Henüz verilmiş bir karar yok.” diye konuştu.

Abone ol
  • Mesajlaşma ve sosyal medya platformu Discord, son zamanlarda gençlere ve çocuklara ilişkin şantaj, pedofili ve cinsel istismar gibi iddialarla konuşuluyor.

DİSCORD ENGELLENECEK Mİ?

  • Sosyal medyada paylaşılan iddialar üzerine uygulamanın engellenip, engellenmeyeceği gündeme geldi.
  • Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, gazetecilerin Discord platformuna yönelik sorusunu yanıtladı.

“YASAKÇI OLMAK İSTEMİYORUZ ANCAK…”

  • Hafta sonu İçişleri, Adalet ile Aile ve Sosyal Hizmetler bakanlarıyla toplantı yaptıklarını söyleyen Uraloğlu, “Yasakçı olmak istemiyoruz ancak gençleri korumak için her türlü yetkiyi kullanmaktan çekinmeyiz.” dedi.
  • Bakan Uraloğlu, “Yasakçı zihniyetle değil de gereklerini yerine getirerek erişim engeli getirme noktasını istişare ediyoruz, henüz verilmiş bir karar yok.” şeklinde konuştu.

AİLELERE ÇAĞRI

  • Anne ve babalara da çağrıda bulunan Uraloğlu, “Çocuklarımızın internet kullanımında ailelere büyük görevler düşüyor. Çocuklarımızın girdiği internet siteleri ve sosyal medya platformlarını yakından takip etsinler.” ifadelerini kullandı.
Kutup Yıldızı Takımı'nın başarısı Teknoloji Kocaeli'den yenilikçi ambalaj projesi Teknoloji BİLSEM Öğrencilerinin Başarılı Projesi Teknoloji Kastamonulu Öğrenciden Ödüllü İnovasyon Teknoloji