Bakan Osman Aşkın Bak, gençlere vergi muafiyeti vaadindeki son durumu açıkladı

Geçtiğimiz aylarda gerçekleşen Cumhurbaşkanlığı Seçimleri öncesi önemli vaatler verildi. Bunlardan birisi de gençlerin satın alacağı ilk akıllı telefon ve bilgisayarlarda ÖTV'nin kaldırılmasıydı. Bu konuda yapılan çalışmaları Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak açıkladı.

Abone ol

14 Mayıs'ya yapılan Cumhurbaşkanlığı Seçimi öncesi birçok vaat verildi. En önemli söylemlerden bir tanesi de gençlerin satın alacağı ilk akıllı telefon ve bilgisayarda bir kereye mahsus ÖTV'nin kaldırılmasıydı. Bu çalışmalar için son durumu Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak açıkladı.

"CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN YAKINDA AÇIKLAYACAK"

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, İstanbul'da Fatih Belediyesi tarafından düzenlenen "Tercihim İstanbul, Üniversite Tercih ve Tanıtım Günü" etkinliğine katıldı. Burada birtakım açıklamalarda bulundu.

Bakan Bak, öğrencilerin barınacağı yurt kapasitesini artırmak için çalışma yaptıklarını dile getirdi; “Hedefimiz, hiçbir öğrencimizi dışarıda bırakmamak. Şu an yurt kapasitesinde 900 binlerdeyiz. Hedefimiz 1 milyona ulaşmak.”

Bununla beraber Osman Aşkın Bak, gençlere verilen ÖTV’siz akıllı telefon ve bilgisayar vaati ile ilgili son durumu da paylaştı. Bakan Bak, bunun için çalışmaların sürdüğünü ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yakın zamanda bir bilgilendirme açıklaması yapacağını ifade etti.

Daha önce aktarılanlara göre bu muafiyetten yalnızca ön lisans ve lisans bölümlerinde eğitim alan üniversite öğrencileri yararlanabilecek. Bu noktada yaş sınırı olup olmadığı da belirsizliğini halen koruyor. Bu ve bunun gibi detaylar, yakın zamanda belli olacaktır.

Türk SİHA'larına doyum olmuyor Teknoloji Apple iPhone 15 tanıtım tarihi ortaya çıktı! Teknoloji Yapay zeka Atatürk'e en sevdiği türküyü söyletti! Fikrimin İnce Gülü... Yaşam e-Devlet kullanıcısı 60 milyonu geçti Teknoloji