Astronot Alper Gezeravcı TEKNOFEST Adana'da Öğrencilerle Buluştu

Alper Gezeravcı, Adana'da TEKNOFEST'te gençlerle bir araya gelerek uzay hedeflerini anlattı.

Abone ol

Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, Adana'da düzenlenen Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali (TEKNOFEST) kapsamında öğrencilerle bir araya geldi. Gezeravcı, etkinlikte ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine uzay çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Uzaya Atılan Adımlar

Festival alanında yaptığı konuşmada Gezeravcı, gençlerin gelecekte önemli rol oynayacaklarına vurgu yaptı. "Güçlü devletin güçlü iradesinde, ait olduğumuz ve hakkımız olan uzaya adım attık. Bundan sonra bu adımların devamını getirecek olan da sizlersiniz," dedi.

Ay Araştırma Programı'na Dair Açıklamalar

Ay Araştırma Programı hakkında bilgiler veren Gezeravcı, "Planladığımız roket, yurt dışından temin edilmemiş, tamamen yerli yapım. 2026-2028 arasında Ay'a iniş gerçekleştirip bilimsel araştırmalara başlayacağız," diye açıkladı.

Uzay Limanı Programı ve Gelecek Hedefler

Gezeravcı, Uzay Limanı Programı hakkında da bilgi vererek, programda önemli gelişmeler kaydedildiğini belirtti. Detayların ilerleyen süreçte kamuoyuyla paylaşılacağını ifade etti.

Aynı zamanda öğrencilere Milli Uzay Programı kapsamında önerilerde bulunan Gezeravcı, gençlerin bu alanda daha fazla bilgi sahibi olmalarının önemini vurguladı.

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının ana yürütücülüğünde düzenlenen, Anadolu Ajansının global iletişim ortağı olduğu Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali'nde (TEKNOFEST), Adana Havalimanı'nda devam ediyor. Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, festival alanında düzenlenen etkinlikte ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileriyle buluştu. Öğrencilerle sohbet eden Gezeravcı, soruları yanıtladı.

Oruç Reis Somali görevine hazır Teknoloji Haluk Görgün Koluman Otomotiv'i Ziyaret Etti Teknoloji Yapay Zeka Komisyonu Kuruluyor Gündem Selçuk Bayraktar müjdeyi verdi! Teknoloji