Ankara-Sivas YHT hattı ne zaman açılacak? Bakan Karaismailoğlu'ndan önemli açıklama

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattının Ramazan Bayramı sonrası açılacağını duyurdu. Bakan Karaismailoğlu, "Bayramdan sonra Sivaslı bir kardeşimiz İstanbul'daki evine hızlı trenle kesintisiz ulaşmış olacak. Sivas ve İstanbul arasında hızlı trenle 6 saatlik bir yolculuk olacak." dedi

Abone ol

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bakan Karaismailoğlu; Sivas'ı, Yozgat'ı, Kırıkkale'yi, Ankara'yı, Eskişehir'i ve Konya'yı İstanbul'a bağlayacak yüksek hızlı tren hattının Ramazan Bayramı'ndan sonra açılacağını belirtti.

Katıldığı bir televizyon programında açıklamalarda bulunan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "Bayramdan sonra Sivas'tan İstanbul'a hızlı trenle seyahat başlayacak" ifadelerini kullandı.

"BAYRAMDAN SONRA GERÇEKLEŞMİŞ OLACAK"
Bakan Karaismailoğlu açıklamalarında, "Ankara-Sivas YHT hattı 400 kilometre uzunluğunda. Bu hat bittiğinde Sivas'ı, Yozgat'ı, Kırıkkale'yi, Ankara'yı, Eskişehir'i, Konya'yı İstanbul'a bağlamış olacağız. Devam eden yatırımlarla aslında Türkiye'yi her tarafa bağlamış olacağız. 400 kilometrelik hattın içinde 49 tane tünel, 49 tane de viyadük var. Hızlı tren hattı Bakü'ye kadar uzanacak. Ankara-Sivas YHT hattı Ramazan Bayramı'ndan sonra açılışını yapacağız. Bayramdan sonra Sivas'tan İstanbul'a hızlı trenle seyahat gerçekleşmiş olacak." dedi.

Karaismailoğlu ayrıca, "Mesafe 603 kilometreden 405'e düşerken, seyahat de 12 saatten 2 saate düşecek. Bu tren hattı bölge kalkınmasına da destek olacak. Sivas'tan Bakü'ye kadar hızlı tren uzanacak. Devam eden inşaatların maliyeti 27 milyar dolar." ifadelerini kullandı. 

Karadeniz gazında sona doğru! Deniz tabanına yerleştirildi Teknoloji Cumhurbaşkanı Erdoğan ile eşi arasında samimi diyalog Teknoloji Tesla Türkiye pazarına girdi! İşte fiyatlar Teknoloji Mavi kuş gitti köpek geldi! Twitter logosu mu değişti? Teknoloji