Ev sahibiyle yaşadığı sorunu ChatGPT'yi avukat gibi kullanarak çözüme kavuşturdu

ABD'de yaşayan 28 yaşındaki Svetlana, ev sahibi ile olan anlaşmazlığını yapay zeka uygulaması olan ChatGPT'yi kullanarak çözdü. İki yıldır işsiz olması ve kiraladığı evdeki aletlerin bozuk olması nedeniyle ev sahibinden kira indirimi talep eden kadın istekleri reddedilip üstüne binde 4'lük zam ile karşılaşınca ChatGPT'den hukuka uygun hazırlattığı metin ile sorunlarını çözüme kavuşturdu.

Abone ol

Yapay zeka uygulaması olan ChatGPT birçok sektörü derinden etkilerken günlük hayattaki kullanımıyla insanların hayatını kolaylaştırıyor.

Birçok işleve sahip olan ChatGPT, bu defa daha farklı bir amaç için kullanılarak kiracı ile ev sahibi arasındaki sorunun çözümünü sağladı.

ABD'de yaşayan 28 yaşındaki Svetlana isimli kadın, ev sahibi ile yaşadığı sorunu çözemeyince çareyi ChatGPT'e başvurmakta buldu.

İki yıl boyunca işsiz kalan ve kirada kaldığı evin aletleri bozuk olan kadın, ev sahibinden indirim talebinde bulundu. Ev sahibinin, genç kadının bu isteğine yanıtsız kalıp, kirada da binde 4'lük zam yapmak istemesi ikili arasında anlaşmazlığa neden oldu.

Genç kadın, yapay zekayı bir avukat gibi kullanarak, ChatGPT'ye yasalara uygun, tüm haklarının yer aldığı bir metin yazmasını istedi.

ChatGPT, Svetlana'nın talimatları doğrultusunda New York yasalarına göre kira sabitleme kanununa göndermeler de içeren, jargona uygun sert bir metin hazırladı.

Yapay zekanın hazırladığı metnin ardından Svetlana'nın ev sahibi kira zammı için talepte bulunmazken, genç kadının daha önce şikayetçi olduğu ortak çamaşır odasını da tekrar kullanıma açmak zorunda kaldı.

Minik Selimhan'ın TCG Anadolu ziyaretine Selçuk Bayraktar'dan yanıt Gündem Selçuk Bayraktar'dan 'TCG Anadolu gemisi' paylaşımı: Memleket sevdasından... Teknoloji Elektrikli lokomotif E5000 bugün raylara iniyor Gündem Elon Musk, ChatGPT'ye rakip olacak Dünya