Ziraat Türkiye Kupası'nın 61. finali yarın oynanacak!

Ziraat Türkiye Kupası'nda 2022-2023 sezonu sona eriyor. Final karşılaşmasında Fenerbahçe ile Medipol Başakşehir kozlarını paylaşacak. Yarın saat 20.45'te İzmir Gürsel Aksel Stadı'nda oynanacak maçı Atilla Karaoğlan yönecek.

Abone ol

61.Ziraat Türkiye Kupası Finali'nde 2 İstanbul takımı karşı karşıya gelecek. Yarın saat 20.45'de İzmir Gürsel Aksel Stadı'nda oynanacak maçın hakemi Atilla Karaoğlan'ın yardımcılıklarını Cevdet Kömürcüoğlu ile Mehmet Emin Tuğral yapacak. Dördüncü hakem ise Volkan Bayarslan olacak.

İKİ TAKIMIN KUPA YOLCULUKLARI

Türkiye Kupası'na 5.turdan başlayan Fenerbahçe, ilk olarak İstanbulspor'u, son 16 turunda ise Çaykur Rizepor'u eledi. Çeyrek finalde Yukatel Kayserispor'u geçen sarı-lacivertliler, yarı finalde de Demir Grup Sivasspor'u saf dışı bırakarak finalist oldu.

Fenerbahçe'nin final yolculuğu

Tıpkı rakibi gibi Ziraat Türkiye Kupası'na 5.turdan katılan Medipol Başakşehir ise, bu etapta Göztepe'yi son 16 turunda VavaCars Fatih Karagümrük'ü geçerek çeyrek finale yükseldi. Yarı finale çıkma mücadelesinde Galatasaray'ı eleyen turuncu-lacivertli takım, son 4'te MKE Ankaragücü'nü saf dışı bırakarak finale yükseldi.

Başakşehir'in final yolculuğu

BU SEZONKİ 3.RANDEVU

İki takım bu sezon 3.kez kozlarını paylaşacak. Fenerbahçe ile Medipol Başakşehir arasında ligde yapılan maçları 1-0 ve 2-1'lik skorlarla Kanarya kazandı.

BAŞAKŞEHİR'İN AVRUPA HEDEFİ

Turuncu-lacivertli ekip, finali kazandığı takdirde Avrupa'ya gidecek. Ligi 2.bitiren Fenerbahçe, yeni sezonda Türkiye'yi Uefa Konferans Ligi'nde temsil edecek. 5.sırada tamamlayan Başakşehir ise Avrupa vizesi almak için bu maçı kazanmak zorunda.

Başakşehir, Türkiye Kupası'nda şampiyon olması durumunda UEFA Avrupa Konferans Ligi'ne gidecek. Aksi durumda ise hak lig dördüncüsü Adana Demirspor'a geçecek.


İKİ TAKIM DA YAKIN ZAMANDA FİNAL KAYBETTİ

Ziraat Türkiye Kupası'nın yakın geçmişinde iki takım da finale yükselme başarısını gösterdi fakat final maçlarında sahadan boynu bükük ayrılan taraf oldular. 2016-2017 sezonunda Medipol Başakşehir, yarı finalde Fenerbahçe'yi eleyerek finale yükselmişti. Son maçta Arabam.com Konyaspor ile karşılaşan turuncu-lacivertli ekip, normal süresi 0-0 biten karşılaşmada, penaltılarla kupayı Konya ekibine kaptırdı.

Başakşehir-Konyaspor finali

Fenerbahçe ise, Başakşehir'den bir sezon sonra kupada finale çıktı. Finalde, Akhisarspor ile karşılaşan Kanarya, sahadan 3-2'lik mağlubiyet ile ayrılmıştı. Sarı-lacivertli takımın hedefi 7.kez bu kupayı müzesine götürmek.

Fenerbahçe-Akhisarspor finali
Manchester City - Inter maçı saat kaçta, hangi kanalda? Spor Galatasaray'dan Beşiktaş'a olay gönderme! Spor Materazzi'den Hakan ve Zaniolo sözleri Spor Süper Lig devleri istiyordu Bremen kaptı Spor