Yeni MHK Başkanı Lale Orta oldu

Türkiye Futbol Federasyonu, yeni Merkez Hakem Kurulu Başkanı'nın Lale Orta olduğunu açıkladı.

Abone ol

TFF'den yapılan açıklama şöyle:

Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu bugün gerçekleştirdiği toplantıda aldığı kararla; Merkez Hakem Kurulu Başkanlığı'na Prof. Dr. Lale Orta'yı getirmiştir.

Başkan: Prof. Dr. Lale Orta

Üyeler: Tolga Özkalfa, Ahmet İbanoğlu, Cemalettin Ali Kunak, Prof. Dr. Ali Kızılet, Süleyman Abay, Sadettin Güler, Aynur Aysun Akar, Hamza Mısır

Türkiye'nin ilk kadın futbol antrenörü, ilk kadın futbol hakemi ve FIFA kokartlı ilk kadın hakemlerden biri olan Prof. Dr. Lale Orta başkanlığında göreve başlayacak olan MHK'nın; futbola değer katarak Türk futbolunu uluslararası alanda daha yüksek seviyelere getirmek için üzerine düşen sorumlulukları yerine getireceğine inanıyor, yeni MHK Başkanı ve üyelerine görevlerinde başarılar diliyoruz.

LALE ORTA KİMDİR? 
Lale Orta, 1 Ocak 1960'ta İstanbul'da doğdu. On bir yaşında spora yönlenmesi ailesi sayesinde oldu. Vefa Kulübü'nde basketbol oynadıktan sonra Türkiye'nin ilk kadın futbol kulübü olan Dostlukspor Kız Futbol Kulübü'nde futbola başladı.

Dostluk Spor'da 1976-1989 yılları arasında 13 sene futbol hayatında kalecilik ve kaptanlık yaptı.

İLK KADIN FUTBOL ANTRENÖRÜ
1985 yılında antrenörlük kurslarına devam etti, kursu birincilikle bitirerek Türkiye'deki ilk futbol antrenörü kadın oldu. Antrenörlük eğitimi sırasında futbol hakemliği eğitimi aldı. Futbol hakemliği kariyerine erkek liglerinde devam etti.

FIFA KOKARTLI İLK KADIN HAKEM
1995 yılında, Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA) tarafından 27 ülkeden seçilmiş 54 kadın hakem arasına girerek dünyadaki ilk FIFA kokartlı kadın hakemlerden birisi oldu. Hakemliği bırakana kadar 60 uluslararası maç yönetti.

Milan'a sahasında ağır yenilgi! 5 gol birden Spor Kayserispor ikinci yarıda açıldı Spor Avustralya'nın en büyüğü Djokovic! Nadal'ı yakaladı Spor Chelsea'ye Fransız sağ bek Spor