UEFA Avrupa Ligi'nde Galatasaray'ın rakibi Elfsborg: İşte muhtemel 11'ler

Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi'nin üçüncü haftasında bugün İsveç'in Elfsborg takımını konuk edecek. 17.30'da başlayacak maçı Sloven hakem Matej Jug yönetecek. Sarı-kırmızılılarda sakatlığı bulunan Ismail Jakobs ile UEFA listesinde adı olmayan Eyüp Aydın, Gökdeniz Gürpüz ve yeni transfer Roland Sallai, İsveç temsilcisine karşı sahada olmayacak. İşte kritik Avrupa Ligi maçı öncesi tüm ayrıntılar ve muhtemel 11'ler...

Abone ol

Galatasaray, bugün UEFA Avrupa Ligi'nde Elfsborg'u ağırlayacak. Sarı-kırmızılıların evi RAMS Park'ta oynanacak müsabaka saat 17.30'da başayacak. Karşılaşma TRT 1'den naklen yayımlanacak.

GALATASARAY'IN KARNESİ

Geçtiğimiz sezon Trendyol Süper Lig'de üst üste ikinci, toplamda ise 24. şampiyonluğunu kazanan Galatasaray, bu sezon Avrupa arenasına UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turundan başladı. İsviçre temsilcisi Young Boys’a iki maçta da mağlup olan sarı-kırmızılılar, yoluna UEFA Avrupa Ligi'nde devam ediyor.

UEFA Avrupa Ligi grup aşamasında ilk hafta Yunanistan temsilcisi PAOK'u sahasında 3-1'lik skorla geçen Okan Buruk'un öğrencileri, ikinci hafta Letonya'nın RFS takımına konuk oldu. Galatasaray, 2-0 öne geçtiği karşılaşmadan 2-2'lik beraberlikle ayrılarak 4 puanla averajla 8. sırada yer aldı.

RAKİP ELFSBORG

İsveç temsilcisi Elfsborg, UEFA Avrupa Ligi'ne birinci eleme turundan başladı ve dört tur geçerek grup aşamasına katılma hakkı kazandı.

İlk maçında deplasmanda AZ Alkmaar'a 3-2 yenilen Elfsborg, ikinci hafta sahasında Roma'yı 1-0 mağlup ederek üç puanla 16. sıraya yerleşti.

KARŞILAŞMANIN HAKEMİ MATEJ JUG

Galatasaray ile Elfsborg arasında oynanacak mücadeleyi Sloven hakem Matej Jug yönetecek.

Yardımcılıklarını Matej Zunic ve Manuel Vidali yapacak. Jug’a, dördüncü hakem Mihael Antic eşlik edecek. VAR odasında ise Alen Borosak görev alacak.

GALATASARAY SON 9 MAÇTA YENİLMEDİ

Sarı-kırmızılı ekip, son 9 resmi maçında yenilgi yüzü görmedi.

Son mağlubiyetini UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turu rövanşında Young Boys’a karşı yaşayan Galatasaray, ardından çıktığı 7 Trendyol Süper Lig ve 2 UEFA Avrupa Ligi karşılaşmasında yenilgi almadı.

KALEDEGÜNAY GÜVENÇ

Galatasaray'ın kalesini tecrübeli file bekçisi Günay Güvenç koruyacak.

Galatasaray'ın tecrübeli kalecisi Fernando Muslera, Young Boys karşısında gördüğü kırmızı kart nedeniyle 3 maç ceza almıştı. Bu cezanın iki maçını PAOK ve RFS karşılaşmalarında çeken Muslera, Elfsborg karşısında da forma giyemeyecek. Onun yerine kaleyi tecrübeli isim Günay Güvenç koruyacak.

SARI KIRMIZILILARDA EKSİKLER

Galatasaray’da sakatlığı devam eden Ismail Jakobs, İsveç temsilcisine karşı forma giyemeyecek. Ayrıca UEFA listesinde yer almayan Eyüp Aydın, Gökdeniz Gürpüz ve yeni transfer Roland Sallai de kadroda yer almayacak.

MUHTEMEL 11'LER

GALATASARAY: Günay, Kaan, Sanchez, Abdülkerim, Jelert, Yunus, Torreira, Sara, Barış Alper, Osimhen, Icardi

ELFSBORG: Pettersson, Hedlund, Buhari, Henriksson, Yegbe, Hult, Ouma, Besfort Zeneli, Qasem, Arber Zeneli, Baidoo.

Mourinho'nun hayatı gündem oldu Spor Real Madrid'den olağanüstü geri dönüş Spor Rıdvan Dilmen'den Fenerbahçe analizi Spor İngilizler Ferdi'ye hayran kaldı Spor