Türkiye'nin EURO 2032'den beklentisi 1 milyar dolar

EURO 2032 Avrupa Futbol Şampiyonası'nı Türkiye ile İtalya ortaklaşa düzenleyecek. Tarihimizde ilk kez ev sahipliği yapacağımız dev organizasyon sadece futbol açısından değil ekonomik olarak da ülkemize büyük katkı yapacak. İşte detaylar...

Abone ol

Dünyanın en büyük 3. spor organizasyonu olarak gösterilen Avrupa Futbol Şampiyonası 2032 yılında Türkiye ve İtalya'da düzenlenecek.

UEFA konuyla ilgili dün resmi duyurusunu yaparken, TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi de konuya dair "Cumhuriyetimizin ve TFF'nin 100. yılını Avrupa Futbol Şampiyonası ile taçlandırdık. Bu gurur hepimizin. Kutlu olsun. Dünyanın en önemli üçüncü organizasyonu. Birincisi futboldaki Dünya Kupası, ikincisi Olimpiyatlar, üçüncüsü Avrupa Futbol Şampiyonası." ifadelerini kullandı.

Öte yandan TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, EURO 2032'nin Türkiye'ye sportif etkisinin yanı sıra ekonomik ve kültürel etkisinin de olacağını kaydetti.

Büyükekşi, "Bu büyük organizasyonu düzenlemek halkımızın misafirperverliğinin yanı sıra hayranlık uyandıran muhteşem doğal güzelliklerini ve tarihini tüm dünyaya sergilemek açısından yeni kapılar açacaktır" dedi.

Organizasyonun Türkiye'deki turizmi de canlandıracağını belirten Büyükekşi, dünyanın dört bir yanından ziyaretçilerin ülkeye geleceğini bildirdi.

Mehmet Büyükekşi son olarak Türkiye'nin EURO 2032'den elde edeceği gelir ve ülkeye girecek olan toplam turist sayısına dair bir tahminde bulundu.

TFF Başkanı Büyükekşi, organizasyon süresince ülkeye 2 milyondan fazla turist geleceğini belirtti.
Büyükekşi, Türkiye'nin EURO 2032'de 1 milyar doların üzerinde gelir elde edeceğini söyledi.

Çebi'den seçim ve adaylık kararı! Çarpıcı iddia Spor Beşiktaş, Burak kararını açıkladı Spor Eden Hazard'dan sürpriz karar Spor PFDK'dan Koç'a 45 gün ceza Spor