Trabzonspor'un efsanevi başkanı Mustafa Şamil Ekinci vefat etti

Trabzonspor'un eski başkanı Mustafa Şamil Ekinci, 83 yaşında hayatını kaybetti. Kulüp başarılarına büyük katkıda bulundu.

Abone ol

Trabzonspor Kulübü, efsane başkanlarından Mustafa Şamil Ekinci'nin hayatını kaybettiğini duyurdu. Kulübün resmi açıklamasında, "Ekinci, yöneticilik ve başkanlık yaptığı dönemlerde Trabzonspor tam 17 kupa kazandı" ifadesi yer aldı.

EKİNCİ'NİN BAŞKANLIK DÖNEMİ

Mustafa Şamil Ekinci, 5 sezon süren başkanlığı süresince, 4 lig şampiyonluğu, 2 Türkiye Kupası, 5 Cumhurbaşkanlığı Kupası ve 2 Başbakanlık Kupası kazanarak kulübe önemli başarılar kazandırdı.

Hayatına Dair Bilgiler

Ekinci'nin aslen Kırşehirli olduğu, 83 yaşında hayata gözlerini yumduğu ve ailesine başsağlığı dilediği belirtildi. İlk öğrenimini İstanbul'da tamamlayan Ekinci, ailesinin fabrika kurmak için gittiği Trabzon'da uzun yıllar iş hayatına devam etti.

BAŞKAN OLMADAN ÖNCEKİ YILLARI

Mustafa Şamil Ekinci, 1970 yılında Rıfat Dedeoğlu başkanlığında Trabzonspor’un yönetim kurulu üyesi olarak göreve başladı. 1975 yılında başkanlık için yapılan kongrede, başkanlık unvanını aldı.

ÖNEMLİ BİR UNVAN EDİNDİ

Başkanlığının ilk sezonunda 1975-1976 sezonunda Trabzonspor, İstanbul kulüplerinin hegemonyasına son vererek Anadolu'dan şampiyonluk yaşayan ilk takım oldu. Ekinci’nin başkanlığı sürecinde kazandığı toplam 17 kupa, onun ne kadar başarılı bir spor yöneticisi olduğunu gözler önüne seriyor.

VEFATININ ARDINDAN

9 Şubat 2011 tarihinde açılan kulüp müzesine Mustafa Şamil Ekinci'nin ismi verildi. Ekinci, bu durumu "Hayatımın en büyük hediyesini aldım", diyerek ifade etmişti. Trabzon ve Trabzonspor’a olan bağlılığı, hayatının sonuna dek devam etti.

Trabzonspor Kulübü, 5 sezon süren başkanlığı döneminde 4 lig şampiyonluğu, 2 Türkiye Kupası, 5 Cumhurbaşkanlığı Kupası ve 2 Başbakanlık Kupası kazandığı Mustafa Şamil Ekinci'nin hayatını kaybettiğini duyurdu.

Şampiyonlar Ligi bugün başlıyor Spor Icardi ne zaman dönecek? Spor Trabzonspor'un efsane başkanı hayatını kaybetti Spor Alanyaspor-Hatayspor Maçının Ardından Spor