TFF Başkanı Hacıosmanoğlu "Yabancı sınırı kalkıyor" dedi: Gelecek sezon uygulanacak!

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, "Süper Lig'de yabancı kuralını serbest bırakacağız. Kısıtlama koymanın bir anlamı yok. Ama kriter getireceğiz." sözleriyle konuştu.

Abone ol

Geçtiğimiz aylarda Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Trendyol Süper Lig'de kulüplerin A Takım kadrolarında 14 yabancı, maç kadrosunda ise 12 yabancı futbolcunun yer alabileceğini açıklamıştı.

LİSTEDEKİ FUTBOLCU SAYISI 26'DAN 28'E ÇIKMIŞTI

Trendyol Süper Lig'de, A Takım listesindeki futbolcu sayısı 26'dan 28'e çıkarılırken, Türkiye A Milli Takımı'nda oynama uygunluğu olmayan 14 futbolcunun A Takım listesine yazılabilmesine imkan sağlanmıştı. Müsabaka isim listesine bu futbolculardan 12'sinin yazılabilmesi uygulamasına devam edilmesi kararlaştırılmıştı.

DEĞİŞİKLİĞE GİDİLDİĞİNİ AÇIKLADI

TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, Ekol TV'de Candaş Tolga Işık'ın programına konuk oldu. Programda konuşan Hacıosmanoğlu, Süper Lig'de bu sezon 14 olarak uygulanan yabancı sınırıyla ilgili değişikliğe gidildiği belirtildi.

GELECEK SEZON YABANCI SINIRI YOK

Başkan Hacıosmanoğlu, gelecek sezon Süper Lig'de yabancı sınırının olmayacağını açıkladı.

Hacıosmanoğlu'nun açıklamaları şu şekilde:

"Süper Lig'de yabancıyı serbest bırakacağız. 11 tane yabancı oyuncuyla oynayabiliyorsunuz. Kısıtlama koymanın bir anlamı yok. Ama kriter getireceğiz."

"BU KARARLA YERLİ OYUNCULARIN GELİŞİMİ HIZLANACAK"

Yabancı oyuncu sınırlamasının kaldırılmasındaki ana amacın Türk futbolunun daha rekabetçi hale gelmesini sağlamak olduğunu söyleyen Hacıosmanoğlu, "Bu karar ile hem yerli oyuncularımızın gelişimini hızlandıracağız hem de Türkiye'ye gelen yabancı oyuncuların daha yüksek kalitede olmasını sağlayacağız" dedi.

TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'ndan villa vaadi Spor Türkiye'nin İlk Görme Engelliler Kadın Futbol Şampiyonası Spor Milliler Avrupa basınında Spor İzlanda engelini de aşmayı başardık Spor