Stefan Kuntz: Kimse hocayı korumuyor

A Milli Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz, 4-2 kaybettiğimiz Japonya maçının ardından basın toplantısında sert konuştu. Suçu oyuncularda arayan Kuntz, "Oyuncular da A Milli Takım için %100'ünü verecek seviyeye gelmeli" dedi.

Abone ol

A Milli Futbol takımı, Belçika'da oynanan özel maçta Japonya'ya 4-2 mağlup oldu.

Ermenistan maçının ardından bu karşılaşmada da sahada ortaya koyulan kötü futbolun ardından eleştiri okları teknik direktör Stefan Kuntz'a çevrildi.

Alman teknik direktör, maçtan sonra yaptığı basın toplantısında sert açıklamalarda bulundu.

"KULAKLARI KAPATMAK YERİNE GÖZLERİ AÇMAK..."

Yenilginin ileri götüreceğini belirten Kuntz, "Her mağlubiyet insanı üzer. Ama hem rakibi baz aldığımızda hem de sahada denediklerimizi baz aldığımızda bunların bizi ileri götüreceklerini düşünüyorum. Kulakları kapamaktansa gözleri açmak daha önemli. Ben şu an kendimi Hırvatistan'a daha iyi hazırlanabilecek şekilde hissediyorum." ifadelerini kullandı. 

"OYUNCULAR %100'ÜNÜ VERMİYOR"

Suçu oyuncularda arayan Alman teknik direktör, "Benim sorumluluk alanım oyuncular. Ben, oyuncularımdan bazı şeyleri beklerim. Oyuncular da A Milli Takım için %100'ünü verecek seviyeye gelmeli. Ben milli oyuncuydum, Almanya'da oynadım. Alman hocası olarak Türk Milli Takımı başında kenardaysam, bu maçları kazanmak için oradayım! Tüm teknik ekibimle beraber çok fazla efor harcıyoruz. Bizim tek hedefimiz Türk Milli Takımı'nı geliştirmek. Bunun için gururluyuz. En çok canımı acıtan konu, oyuncularım %100'ünü vermiyorsa, bu canımı acıtıyor. Sahanın ortasında cevap verilir, röportajlarda değil." dedi. 

"HEP SORGULANAN HOCA"

Kendisine yönelik eleştirilere hak vermeyen Stefan Kuntz, "Ermenistan maçında bazı oyuncular 12 km üstü koştu. Bu standartlara ulaşıyor. Ama bugünkü hava sıcaktı. Bazı oyuncular taktiksel bazı koşuları yapmadıklarını gördük. Dışarıdan taraftarların söylediklerini de artık anlıyorum. Geçen sene Haziran kampından bu yana kimse hocayı korumuyor. Hep sorgulanan, soru işareti olan hoca. Ama kesinlikle konunun o olmadığını söyleyebilirim. Şimdiye kadar 20 maç yaptık, 5'ini kaybettik. Bunların hemen hepsi sıralamada üzerimizdeki takımlardı. Üzerinde çalışmamız gerekenler başka konular." yorumunu yaptı.

Başakşehir Berkay'ın sözleşmesini uzattı Spor A Milli Takım Japonya'dan 4 yedi Spor Sergen Yalçın Las Vegas'ta görüldü! Spor Trabzon'da genç Karadağlı Spor