Spor yazarları Beşiktaş-Karagümrük maçını değerlendirdi! Semih Kılıçsoy'a büyük övgü

Süper Lig'in 20. haftasında Beşiktaş sahasında Fatih Karagümrük'ü konuk etti. Siyah-beyazlılar yeni hocası Fernando Santos yönetiminde çıktığı ilk mücadeleden 3-0 galip ayrılırken, son haftaların formda ismi Semih Kılıçsoy bir kez daha geceye damga vurdu. Spor yazarları Beşiktaş'ın galibiyetini ve Semih'in 1 gol 1 asistlik performansını değerlendirdi.

Abone ol

UĞUR MELEKE: TEBRİKLER SERDAR TOPRAKTEPE’YE

Evet önceki hafta Rize'de Fernando Santos tribünde, dün de kenardaydı. Ancak son 4 haftalık oyun, Serdar Topraktepe'nin oyunu. Bahtiyar’ı savunma göbeğine çeken o... Demir Ege’yi altı, Amir’i sekiz numarada kullanan o. Son 4 maçta 5 gol-2 asist katkısı yapan Semih’e koşulsuz güvenen o. Fernando Santos’a çok daha iyi bir Beşiktaş teslim ediyor Serdar Topraktepe. (HÜRRİYET)

GÜNTEKİN ONAY: FERNANDO SANTOS ETKİSİ

Beşiktaş, dar ve eksik kadrosuna rağmen iyi bir takım kimyası yakaladı. Fernando Santos, 2 maçta izlediği oyuncu performansından memnundur. Futbolcu grubu, artık pabucun pahalı olduğunun farkında. Çünkü bundan sonra gidecek olanların kendileri olacağının farkındalar. Fernando Santos, önümüzdeki sezon burada olacak. Futbolcular kalıcı olmak istiyorsa formanın hakkını vermeli. (HÜRRİYET)

ALİ ECE: YAVRU KARTAL, KOSOVA VE BENFİCA KARTALLARI

Semih ile beraber oynamak Rashica’nın performansını da yukarıya taşıyor. Yavru Kartal hem golcü, hem servisçi bağlantı oyuncusu, sayesinde Kosova Kartalı da uçmaya başladı. Öyleyse tekrar hoşgeldin Benfica Kartalı Santos, 87’de malum şahsın saçmasapan vuruşu için özür dilerim, siz çok daha iyisine teknik direktörlük yapmayı hak ediyorsunuz. (FANATİK)

ERMAN ÖZGÜR: BÜYÜK TAKIM GİBİ!

Kayıp sezonun kazanımı Semih Kılıçsoy adeta pırlanta gibi parlayarak maçın yıldızı oldu. Santos Beşiktaş kariyerine iyi başlarken oyuncular da uzun süre sonra büyük takım oyuncusu gibi oynamayı başardılar. Beşiktaş için gecenin pozitif bir ayrıntısı da savunma performansı oldu. 2 maçtır gol yememesi biraz da Tayyip Talha-Bahtiyar stoper tandeminin iyi oyununa bağlıydı. Gecenin nadir negatif ayrıntısı ise Gedson Fernandes’in harcadığı enerjiye rağmen gol yollarındaki kararsızlığı ve beceri eksikliği oldu. (FANATİK)

SERKAN AKCAN: KURTARICI

Beşiktaş’ın atak yönü ağırlıklı olarak soldan Semih’in üzerinden ilerlerken Rashica tarafı Fatih Karagümrük’ün Can Keleş ile gelişen hücumlarını savunmaya büyük enerji harcadı. İkinci yarıda Şota hoca Can Keleş’i sağa alarak Semih’i geri koşularla meşgul etmek istedi. Bu değişim Karagümrük’ün oyun planını hayli değiştirdi, Can Beşiktaş’ın sol bek kademesinin arkasında sık sık topla buluştu Karagümrük’ün hücum balansını soldan sağa kaydırdı. Ama Santos rakibin hamlesine çabuk cevap verdi. Semih’i Can’dan kaçırıp sağa attıktan kısa süre sonra, genç yetenek ‘Yerli Agüero’ gollerinden birini daha attı. Bir kaç dakika sonra da Rashica’nın golünü hazırlayarak yine kurtarıcı oldu. Cenk formunu yükseltmediği sürece formayı sıklıkla Muleka ile paylaşacağa benziyor. Ne şanslı ki, Muleka hala Beşiktaş’ta oynadığının farkında değil. Santos’un santrfor işini krize dönüşmeden çözmesi gerekiyor. Elbette bunun için ya Aboubakar affedilecek, -ki zor görünüyor, ya da yeni transfer kaçınılmaz. (FANATİK)

FATİH DOĞAN: BEŞİKTAŞ'IN KILICI

Semih'in yükselen performansının yanı sıra Gedson, Rashica, Cenk'in de performans olarak yükseldiğinin altını çizmek gerek. Cenk'in direkten dönen topu gol olsa diğerleri gibi gayretli oyununu golle taçlandırabilirdi. Santos sık sık kenara oyuncu çağırıp maç içinde uyarılar yaparak dokunuşlar yaparken en büyük dokunuş gollerle geldi. Her gol, başta tribünler olmak üzere ihtiyacı olan herkese moral ve öz güven olarak yansıdı. (SABAH)

CEM DİZDAR: SEN DE Mİ SANTOS? YİNE Mİ NECİP?

Beşiktaşlı oyuncuların Fernando Santos bilgisiyle buluşma eğilimlerini net olarak tespiti için üç dört maç sonrasını beklemek daha doğru olur kanaatimce… Zaten ilk devre de birkaç girişimle bu tonda geçip gitti. Maçta ikinci devre Karagümrük’ün arayışlarıyla başladı. Şöyle bir savruldu Beşiktaş... Acaba nasıl toparlanacaklar derken önce maçın en görüneni Semih, iki dakika sonra da en görünmeyenlerinden Milot Rashica’nın önüne düşen topu gol yapmasıyla yeni hocalarına da epeydir mecalsiz görünen taraftarlarına da ‘’Merhaba’’ dediler... Ardından oyun ülke rutinine döndü. Beşiktaş skoru korumaya Karagümrük daha fazla gol yememeye odaklandı. Ama bir attı diğer de yedi! Ancak enteresan şeyler de olmadı değil maçta... Önce taraftarın yıldızı Rachid Ghezzal ardından ‘’büyük beklenti’’ Ante Rebic girdi oyuna. Ne var ki sırada daha fazlası varmış!.. Ülkenin futbol alimlerine rağmen Fernando Santos da Necip Uysal’ı sahaya gönderdi. Soru, ‘’Onca söylediklerinden utandılar mı acaba?’’ Yanıt elbette; ‘’Ne münasebet!’’ (FANATİK)

Adana Demirspor futbolcusundan zemin tepkisi Spor 'Maçı oyuncular kazandı' Spor Santos dönemi galibiyetle başladı Spor Yeni transfer resmen açıklandı Spor