Serdar Dursun kimdir, kaç yaşında, nereli?

Serdar Dursun, Fenerbahçe ve A Milli Takım forması ile başarılı performans ortaya koyuyor. Sarı lacivertlilerin son maçından sonra yaptığı paylaşımla yine gündeme geldi. Peki, Serdar Dursun kimdir, kaç yaşında, nereli? Hangi takımlarda oynadı?

Abone ol

Fenerbahçe'nin başarılı oyuncusu Serdar Dursun, ligde ve A Milli Takım ile çıktığı maçlarda golleri ile sevilen futbolcu oldu. Fenerbahçe - Hatayspor maçı sonrasında sosyal medya paylaşımı ise günün en çok konuşulanı oldu.

Serdar Dursun, Hatayspor maçı ardından "Daha ölmedik yeğen" sözleri ile şu paylaşımı yaptı.

SERDAR DURSUN KİMDİR?

Serdar Dursun, 19 Ekim 1991 senesinde Almanya’nın Hamburg şehrinde doğdu. 7 yaşında mahallede top koşturarak futbola merak sardı, futbol kariyerine Billsted’in altyapısında başladı.

Ardından Concordia Hamburg’ da forma giyen Serdar Dursun, 2008 senesinde Hannover 96 formasını giydi. A takıma yükselemeyen futbolcu Türkiye’de şansını denedi ve Eskişehirspor kadrosuna bedelsiz olarak katıldı.

Eskişehirspor'da iki, kiralık forma giydiği Şanlıurfaspor'da beş maça çıkan Türk oyuncu, 2013'te Denizlispor'da golle tanıştı. 16 maçta 2 gol atan Serdar'ın bir sonraki durağı Fatih Karagümrük oldu.

2014-2015 sezonun da 2. Lig takımlarından olan Karagümrük forması giymeye başladı. Serdar, ilk sezonda 39 maçta 13, 2. sezonda 35 maçta 11 gole imza attı.

2016'da Almanya'ya dönüş yaptı. Greuther Fürth'te 64 maça çıkan ve 15 gol, 5 asistle oynayan Serdar Dursun, 2018'de kariyerinin en iyi dönemlerini geçireceği Darmstadt 98'e 350 bin Euro bonservis bedeliyle transfer oldu. İlk sezonunda 36 maça çıkan ve 19 gol, 6 asist kaydeden 29 yaşındaki forvet, ikinci sezonunda zirveye çıktı.

2020/21'de Bundesliga 2’de oynadığı 33 maçta 27 gol atarak gol kralı olan Serdar Dursun, sözleşmesinin sona ermesiyle takımdan ayrıldı.

Kariyerine Fenerbahçe'de devam eden Serdar Dursun, santrafor olarak oynuyor. Sarı lacivertli forma ile çıktığı 37 maçta 15 gol attı.

Profesyonel kariyerinde 306 maça çıktı ve 105 gol, 30 asistle skora katkı sağladı.

TÜrkiye A Milli Futbol Takımı ile çıktığı 10 karşılaşmada 7 gol attı.

Kadın basketbolunda en büyük kupa sahibini buluyor Spor Süper Lig son puan durumu Spor Hatayspor 4-0 mağlup oldu Spor Yılın güreşçisi seçildi Spor