Samsunspor, 'Galatasaray maçını sattı' iddialarına çok sert bir yanıt verdi

Trendyol Süper Lig'in 24. haftasında dün Galatasaray, Samsunspor'u 2-0 mağlup etmişti. Ev sahibi ekipte, daha önce sarı-kırmızılı takımda oynayan 3 oyuncunun forma giymesi, sosyal medyada bazı iddiaları gündeme getirdi. Karadeniz ekibi o iddialara çok sert bir yanıt verdi.

Abone ol
  • Trendyol Süper Lig’in 24. hafta mücadelesinde Galatasaray, Samsunspor'u 2-0 mağlup etti.
  • Ev sahibi Samsunspor'da forma giyen Taylan Antalyalı, Emre Kılınç ve Okan Kocuk'un bir dönem Galatasaray'da oynaması, sosyal medyada bazı iddiaları gündeme getirdi.
  • Açıklamada, "Çamur at, izi kalsın" ifadeleri dikkat çekerken, şike, teşvik, maç satma gibi imalarda bulunan kişi ve sosyal medya hesapları hakkında hukuki sürecin başladığı açıklandı.
  • Açıklamanın tamamında şu ifadeler yer aldı:
Değerli Samsunspor Camiası ve Fedakar Tüm Taraftarlarımız. Dün oynanan Galatasaray A.Ş müsabakası sonrasında sosyal medya üzerinden Kulübümüze ve Camiamıza zarar vermek amacıyla, bilinçli ve sistematik bir şekilde, haksız ve maksadını aşan çirkin ithamlarda bulunulmuştur. Bilinmelidir ki; tüm futbolcularımız Kulübümüz için değerlidir. "Samsunspor forması kutsaldır" ve Kulübümüz, Atatürklü Arma'yı ve değerlerini temsil eder. Formamızı taşıyan sporcularımız da bu bilinçle Kulübümüzün değerlerini sahaya yansıtarak mücadele etmektedir. Her zaman "Temiz ve Adil" futbolu savunan Başkanımız Sayın Yüksel Yıldırım, Samsunspor'da olduğu sürece, hiçbir sporcumuz asla futbol dışı eylemler içerisine giremez, rakip kayıramaz; bunlara riayet etmeyenler hakkında da anında gereken yapılır. Başkanımız Sayın Yüksel Yıldırım'ın vurguladığı gibi, "Samsunspor'a gelecek sporcular yeteneğiyle gelir, karakteriyle bu kulüpte kalır" Tertemiz maziye sahip olan "Şerefli Samsunspor Kulübü ve Camiası" maç ve rakip seçmez, herkese karşı her zaman eşit mesafede durur. "Çamur at, izi kalsın" mantığıyla hareket edip; şike, teşvik, maç satma gibi imalarda bulunan kişi ve sosyal medya hesapları hakkında avukatlarımız gereken hukuki süreci başlatmıştır. Kulübümüze ve Futbolcularımıza karşı yapılan bu haksız, çirkin ithamlar ile sosyal medya operasyonu karşısında; Camiamızı ve tüm taraftarlarımızı, futbolcularımızın ve Atatürklü Arma'nın arkasında durmaya davet ediyoruz. Bu uzun bir yol, hep birlikte başaracağız!

 BAŞKAN AÇIKLAMA YAPTI

Samsunspor Başkanı Yüksel Yıldırım konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Bakın bu çocukların üçünde de kötü niyet yok ama beyinleriyle kalpleri arasında çelişki olmuştur. Olmamıştır demiyorum. Sevdiği takımdır, oynadığı büyük takım, ona karşı oynamak kolay değildir. Camia baskıları, şunlar var, bunlar var. Galatasaray'a karşı gol atsalardı, Galatasaraylılar onları hain ilan edecekti ama başkaları bir şey demeyecekti. Şimdi atmadılar diye bu sefer Fenerbahçeliler hain ilan ediyorlar." ifadelerini kullandı.

İzmir derbisini Göztepe kazandı Spor Sacha Boey ilk maçına çıktı Spor Eden Hazard'dan flaş açıklamalar Spor Fenerbahçe, liderliğini sürdürdü Spor