Real Madrid'li Vinicius'a, 'ırkçı hareketler' nedeniyle Valencia maçında verilen kırmızı kart cezası iptal edildi

İspanya'da Real Madridli futbolcu Vinicius'a ırkçı hakaretler nedeniyle Valencia'ya sahasında 5 maç seyircisiz oynama cezası verildi.

Abone ol

Real Madrid futbolcusu Vinicius'a karşı yapılan ırkçı hakaretler nedeniyle İspanya'nın Valencia kulübü, sahasında 5 maç seyircisiz oynama cezası aldı.

5 MAÇ SEYİRCİSİZ MAÇ CEZASI VERİLDİ
LaLiga ve Spor Yüksek Konseyi'ne bağlı olan üyelerinden oluşan İspanyol Futbol Federasyonu (RFEF), Valencia-Real Madrid maçında Vinicius'a yönelik ırkçı hakaretlerin gerçekleştiğinin tespit edilmesiyle Valencia Kulübüne ceza verildi ve Mestalla Stadyumu'nda 5 maç seyircisiz oynama cezası aldı.

KIRMIZI KARTI İPTAL EDİLDİ
Real Madrid Kulübü itirazlarını kabul ettirmesiyle Vinicius'a verilen kırmızı kart iptal edildi.

Vinicius, Rayo Vallecano maçında forma giyme şansına sahip olacak, ancak sakatlığı nedeniyle antrenmana çıkmadığı için kadroya dahil edilmesi beklenmiyor.

RFEF daha önce Valencia-Real Madrid maçındaki VAR hakemi İgnacio İglesias Villanueva'yı kırmızı kart olayı nedeniyle açığa aldığını duyurmuştu.

POLİS MÜDAHALE ETTİ
Vinicius'a yönelik ırkçılık olayı, İspanyol futbolunda 35. haftaya damgasını vurdu. Maçın ikinci yarısında Vinicius, Valencia tribünlerinden bir taraftarın ırkçı hakaretlerine maruz kaldı ve oyunu durdurdu, Vinicius, tribüne işaret ederek taraftarı gösterdi. Hakem, teknik direktörler ve futbolcular da olaya dahil olunca polis görevlileri, söz konusu taraftarın bulunduğu bölümü boşalttı. Oyun, yaklaşık 10 dakika durduktan sonra stadyumda ırkçılığa karşı anons yapılmasıyla tekrar başladı.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI
Irkçılık olayı, Valencia ve Real Madrid başta olmak üzere birçok spor kulübü, FIFA Başkanı Gianni İnfantino ve diğer üst düzey futbol yetkilileri ile siyasetçilerin de aralarında bulunduğu birçok kişi tarafından kınandı. Real Madrid'in başvurusu üzerine savcılık, olayı nefret suçu olarak değerlendirerek soruşturma başlattı.

İspanyol polisi, Vinicius'a ırkçı hakaretlerde bulunduğu tespit edilen üç 18-21 yaş aralığındaki taraftarı gözaltına aldı. Ancak henüz dava açılmadığı için taraftar serbest bırakıldı.

Şenol Güneş, PFDK'ye sevk edildi Spor Daum'dan iyi haber geldi! Spor PFDK'dan Samet Akaydın ve Zaniolo kararı! Spor F.Bahçe'ye müjde! Ayrılığı resmen açıkladılar Spor