Onuralp Bitim kimdir, kaç yaşında, nereli? Onualp Bitim hangi NBA takımına transfer oldu?

Milli basketbolcu Onuralp Bitim, NBA takımına transfer oldu. Başarılı basketbolcunun transferi sonrasında Onuralp Bitim kimdir, kaç yaşında, nereli, hangi takımda oynuyordu merak ediliyor. Peki, Onuralp Bitim hangi NBA takımına transfer oldu?

Abone ol

NBA takımlarından Chicago Bulls, milli basketbolcumuz Onuralp Bitim ile iki yönlü kontrat imzalandığını duyurdu. Onualp Bitim'in sözleşme gereği 50 maça çıkabileceği sezonda yıllık 560 bin dolar kazanacağı söyleniyor. Peki, Onuralp Bitim kimdir, kaç yaşında, nereli, hangi takımlarda oynadı?

ONURALP BİTİM KİMDİR?

Onuralp Bitim, 31 Mart 1999 tarihinde Kadıköy, İstanbul'da doğdu. Kısa forvet pozisyonunda görev almaktadır.

Onuralp Bitim, 2017-18 sezonu için Anadolu Efes ve Bakırköy Basketbol ile çift lisanslı sözleşme imzaladı. Böylelikle sezon içinde iki takımda da forma giydi. Sezon sonunda Anadolu Efes'ten ayrıldı.

Onuralp Bitim, 28 Temmuz 2019'de Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Pınar Karşıyaka ile 2 yıllık sözleşme imzaladı.

2020-21 sezonunda, Basketbol Süper Ligi'nde 29 karşılaşmaya çıktı ve 5.2 sayı, 2 ribaund, 0.9 asist ortalaması yakaladı. Sezon sonunda kulübüyle sözleşme yenilemedi ve Bursaspor'a imza attı.

2021-22 sezonunda, Basketbol Süper Ligi'nde normal sezonda 27 karşılaşmaya çıktı ve 14.8 sayı, 4.3 ribaund, 2 asist ortalaması yakaladı. Sezon içinde üç maç üst üste 20 sayı barajını aştı. 11 yıl boyunca yerli oyunculardan sadece Alperen Şengün 3 maç üst üste 20 sayı barajını aşmayı başarmıştı.

2022-23 sezonunda, Basketbol Süper Ligi'nde normal sezonda 30 karşılaşmaya çıktı ve 18.4 sayı, 4.8 ribaund, 3.6 asist ortalaması yakaladı. Sezon içinde gösterdiği başarılı performansla birlikte Basketbol Süper Ligi'nde En Çok Gelişim Gösteren Oyuncu ve Sezonun En İyi Beşi'ne seçildi. EuroCup'ta 18 karşılaşmada forma giydi ve 18.1 sayı, 3.8 ribaund, 3.2 asist ortalaması yakaladı. EuroCup'ta Sezonun En İyi İkinci Beşi'ne seçildi.

Çift yönlü kontrat ile NBA ekibi Chicago Bulls ve G League ekibi Windy City Bulls takımlarında forma giymektedir.

Fenerbahçe-Zimbru ilk 11'ler Spor Ali Koç Zaha hakkında konuştu Spor LeBron James'in oğlu için bomba iddia Spor Bayern Münih Manchester City maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Spor