Okan Buruk: Sahada kim olursa olsun desteklemeliyiz

Galatasaray teknik direktörü Okan Buruk, Şampiyonlar Ligi A Grubu'nda oynanan ve 2-2 biten Galatasaray-Kopenhag maçının ardından değerlendirmelerde bulundu. Geri dönüşün öneminden bahseden Buruk, "Tabii ki çok mutlu değiliz ancak reaksiyondan dolayı mutluyum" ifadelerini kullandı.

Abone ol

Şampiyonlar Ligi A Grubu 1.maçında temsilcimiz Galatasaray, Danimarka ekibi Kopenhag ile 2-2 berabere kaldı. 

Sarı-kırmızılı takımın teknik direktörü Okan Buruk, maçın ardından basın toplantısında değerlendirmelerde bulundu.

"BURASI ŞAMPİYONLAR LİGİ"

Maça iyi başladıklarının altını çizen Buruk, "İlk yarıda kaçırdığımız çok pozisyon var. İyi başladık maça sonunu da iyi bitirdik ama arada kötü geçirdiğimiz bir dönem oldu. Savunma ağırlıklı bir takıma pozisyonlar bulduk ama burası Şampiyonlar Ligi her şey olabilir. 1-0'dan sonra da yine pozisyon bulduk. İkinci yarının başında farklı bir Galatasaray vardı." dedi.

"3.GOLÜ DE BULABİLİRDİK" 

Geri dönüşün altını çizen Okan Buruk, "Benim açımdan oyunu bırakmamak önemli, hatta 3. golü de bulabilirdik. Sahada taraftarımız için oynadığımız oyunla onları yükseltebilmeliyiz. Maçın içerisinde zaman zaman mental olarak zorlandığımız dönemler olabiliyor." açıklamasında bulundu. 

"KENDİMİZİ 1 PUAN ALMIŞ GÖRÜYORUZ"

1 puanı her şeye rağmen bir kazanç olarak gören teknik adam, "Şampiyonlar Ligi'nde herkes birbirini yenebilir. Özellikle ilk yarıdaki oyunu sahaya yansıtmayı sürdürebilirsek, diğer takımlara karşı da kazanabiliriz. Burada 1 puanı kazanmış olarak görüyoruz. Tabii ki çok mutlu değiliz ama gösterdiğimiz reaksiyon önemliydi." ifadelerini kullandı. 

"SAHADAKİ OYUNCULARI DESTEKLEMEK ZORUNDAYIZ"

Özellikle maç içerisinde ve oyundan çıktıktan sonra taraftarın protestosu ile karşılaşan Kerem Aktürkoğlu için taraftarı uyaran Okan Buruk, şu ifadeleri kaydetti:

"Kaybederken oyuncu değişirken ıslık, tepki oluyor Kimi değiştirseniz tepki gelecek. Taraftar muhteşemdi maçın başında. Bu kadar kişi içinde ıslık çıkabiliyor. Bu azınlık, çoğunluk değil. Bize moral olan kısım bu. Taraftarın desteği çok fazla. Galatasaray çok başarılı bir takım, geçen senenin şampiyonu. En iyisini hep yapıyorlar. Maça da çok iyi başladılar. Bu tip duygusal tepkiler oluyor ama bunu azaltmak lazım. Herkes yanındakini uyarması gerekiyor. Galatasaray'a bağlılığımızı göstermeliyiz. Sahadaki herkesi destelemek zorundayız. Maça gelme amacımız bu. Futbolda bu var. Oyuncular da etkilenmemeli. Golü yedikten sonra oyunculardaki düşüşü gördüm. Bu profesyonel bir iş. Daha güçlü olmalılar. Hepimize bu oldu. Bunu bilerek duygusal davranmamalıyız. Bizim işimiz seyirciyi coşturmak."

"GALATASARAY İYİ YOLDA"

Yeni transferlerin katkısından bahseden Buruk, "Zaha gol katkısı yaptı. Ziyech'i oynattık. Tete katkı yaptı. Bu oyuncular yeni geldi. Daha iyisi olacak. Tanguy Ndombele'yi de oraya sokmaya çalışıyoruz. Galatasaray iyi yolda." dedi.

Devler Ligi'ndeki ilk maçtan 1 puan Spor THY Galatasaray'a sponsor oldu Spor Okan Buruk'un maaşına zam yapılacak Spor Süper Lig'de haftanın hakemleri açıklandı Spor